Close

Το νέο σας Volvo EX90 σάς δίνει τις πληροφορίες που χρειάζεστε, όταν τις χρειάζεστε

Your new Volvo EX90 gives you the info you need – when you need it

Εάν έχετε ποτέ ρωτήσει ένα τηλέφωνο ή έναν υπολογιστή «Τι θέλεις να κάνω;», με μία υποψία απελπισίας στη φωνή σας, γνωρίζετε πόση σύγχυση προκαλείται όταν καταρρέει η επικοινωνία με μία τεχνολογική συσκευή.

Φανταστείτε τώρα τι θα μπορούσε να γίνει εάν μία τέτοια κατάρρευση συνέβαινε μέσα σε ένα αυτοκίνητο, καθώς μεταφέρεστε από το χειροκίνητο στο υποβοηθούμενο ή το αυτόνομο πρόγραμμα οδήγησης. Είναι ασφαλές να πούμε ότι αυτές είναι καταστάσεις στις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί η αβεβαιότητα.

Προσθέτουμε… αφαιρώντας

Τα σημερινά αυτοκίνητα είναι φορτωμένα με νέες δυνατότητες, λειτουργίες και τεχνολογίες. Θέλουμε αυτά τα χαρακτηριστικά να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη και ασφαλέστερη, αντί να δημιουργούν περισσότερους περισπασμούς ή σύγχυση. Για αυτό, είναι ουσιώδες το αυτοκίνητο να παρέχει ξεκάθαρες πληροφορίες, συναφείς με ό,τι ακριβώς χρειάζεστε κάθε στιγμή.

Έχοντας αυτό υπόψη, έχουμε θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα το να κάνουμε τη μετάβαση από το χειροκίνητο στο υποβοηθούμενο πρόγραμμα οδήγησης (και στο μέλλον, στο πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης) εύκολη και ενστικτώδη. Το ίδιο ισχύει και για την πρόσβαση στις διάφορες λειτουργίες, μέσω των οθονών του αυτοκινήτου: θέλουμε να σας παρουσιάζουμε ό,τι χρειάζεστε με έναν απλοποιημένο τρόπο.

Στο Volvo EX90, την επερχόμενη αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα των SUV μας, μία μεγάλη κεντρική οθόνη σάς δίνει γρήγορη πρόσβαση στην πλοήγηση, τα media και το τηλέφωνό σας, καθώς και σε ρυθμίσεις και άλλες συνηθισμένες ενέργειες. Ανάλογα με το αν είστε σταθμευμένοι ή οδηγείτε, ή μιλάτε στο τηλέφωνο, μία ειδική προσαρμοστική γραμμή μενού θα προτείνει τις ενέργειες που έχουν περισσότερο νόημα για τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Για πληροφορίες πιο σχετικές με την οδήγηση, όπως οδηγίες κατεύθυνσης, ενδείξεις ταχύτητας και αυτονομίας, υπάρχει μία δεύτερη, μικρότερη οθόνη ακριβώς πίσω από το τιμόνι. Και σε αυτήν, το όχημα προσαρμόζει την αλλαγή από το ένα πρόγραμμα στο άλλο, διασφαλίζοντας ότι ξέρετε τι να περιμένετε από το αυτοκίνητο – και τι περιμένει αυτό από εσάς.

«Όλα έχουν να κάνουν με το να σας δίνουμε την κατάλληλη πληροφορία στον σωστό χρόνο», λέει ο Thomas Stovicek, Επικεφαλής Εμπειρίας Χρήστη στη Volvo Cars. «Θέλουμε η εμπειρία οδήγησής σας να χαρακτηρίζεται από προσήλωση, απλότητα και ασφάλεια. Καθώς το αυτοκίνητο αντιλαμβάνεται καλύτερα από ποτέ τόσο εσάς όσο και τον χώρο που το περιβάλλει, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ακόμη πιο ασφαλή κατάσταση, μειώνοντας τη σύγχυση που οφείλεται στα διάφορα προγράμματα, την απόσπαση προσοχής και την υπερπληθώρα πληροφορίας.»

Με ποιον τρόπο τα αυτοκίνητά μας δημιουργούν εμπιστοσύνη

Συνδυάζοντας τη δυνατότητα του αυτοκινήτου να ανιχνεύει τον εξωτερικό και τον εσωτερικό χώρο μέσω εξελιγμένου λογισμικού που αναπτύχθηκε από τη Volvo Cars και του κεντρικού υπολογιστή του αυτοκινήτου, κατανοούμε καλύτερα τόσο εσάς όσο και τον κόσμο που σας περιβάλλει. Στόχος είναι το αυτοκίνητο να μπορεί να διαβάσει κάθε κατάσταση και να σας παρέχει τις κατάλληλες πληροφορίες με βάση αυτά τα δεδομένα.

Your new Volvo EX90 gives you the info you need – when you need it

Αυτό σημαίνει ότι όταν οδηγείτε σας υποστηρίζουμε. Η προηγμένη σειρά των αισθητήρων μας δίνει μία πλήρη άποψη 360 μοιρών του περιβάλλοντος του αυτοκινήτου, επιτρέποντάς του να αντιδρά προληπτικά σε όσα συμβαίνουν γύρω του, ακόμα και όταν το πρόγραμμα υποβοηθούμενης οδήγησης δεν είναι ενεργό.

Όταν βρίσκεστε σε υποβοηθούμενη οδήγηση, οδηγούμε με εσάς. Το αυτοκίνητο θα σας ενημερώνει διαρκώς για το τι βλέπει εκείνη τη στιγμή, καθώς και για την πληροφορία στην οποία ανταποκρίνεται. Εκτός από το να παρέχει υποστήριξη στο τιμόνι και να σας βοηθά να διατηρείτε μία σταθερή ταχύτητα, το πρόγραμμα σας βοηθά καθώς αλλάζετε λωρίδες.

Το Volvo EX90 θα διαθέτει ήδη τον απαιτούμενο εξοπλισμό για αυτόνομη οδήγηση χωρίς επίβλεψη, κάτι που σημαίνει ότι στο μέλλον το αυτοκίνητο θα μπορεί να αναλαμβάνει την οδήγηση για εσάς. Το προσαρμοστικό περιβάλλον χρήστη είναι σχεδιασμένο για να κάνει τη μετάβαση ανάμεσα στα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης όσο το δυνατόν πιο ομαλή και προβλέψιμη.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top