Ποια εταιρεία εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην αυτόνομη οδήγηση;

Τον διχασμό των χρηστών σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση καταδεικνύουν τα πρόσφατα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Autopilot για το ποια εταιρεία εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον συγκεκριμένο τομέα.

Από τη μία οι ερωτηθέντες έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στα αυτόνομα οχήματα κάποιων εταιρειών, μεγάλο ποσοστό όμως των συμμετεχόντων αναφέρει ότι δεν εμπιστεύεται καμία εταιρεία.

Ξεκινώντας από τις εταιρείες, η Tesla είναι η εταιρεία αυτόνομης οδήγησης που εμπνέει τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους καταναλωτές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Autolist.

Βάσει των αποτελεσμάτων, το 32% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι εμπιστεύονται την Tesla περισσότερο απ’οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στην αγορά αυτόνομης οδήγησης. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Toyota, η οποία γενικά φιγουράρει ψηλά στις δημοσκοπήσεις σχετικά με την αξιοπιστία των εταιρειών αυτοκινήτων. Στην αυτόνομη οδήγηση, η Toyota απέσπασε το 15% της εμπιστοσύνης των χρηστών. Την τριάδα κλείνει η General Motors με το 9% των καταναλωτών να την εμπιστεύονται περισσότερο.

Στην τελευταία θέση με ποσοστό λιγότερο του 1% φιγουράρει η Google Waymo. Αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι οι ερωτηθέντες ίσως να μη γνώριζαν ότι η Waymo αποτελεί την πρωτοβουλία της Google στον τομέα.

H Uber συγκέντρωσε το 6% των χρηστών, ενώ οι Volkswagen και Lyft έλαβαν επίσης το 2% των ψήφων των χρηστών.

Μετά την Tesla όμως, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων δείχνει την έλλειψη εμπιστοσύνης στην αυτόνομη οδήγηση, καθώς το 27% απάντησε ότι δεν εμπιστεύονται κανέναν κατασκευαστή. Ένα 6% επέλεξε «Άλλο».

Μάλιστα, το γεγονός ότι η Tesla εμπνέει τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη είναι αξιόλογο καθώς η δημοσκόπηση έλαβε χώρα μετά το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα με το Tesla Model X.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *