Έρευνα: Τα αυτόνομα οχήματα δεν θα μας προσφέρουν ελέυθερο χρόνο

Στην Αμερική ο μέσος όρος που ξοδεύει ένας οδηγός μέσα στο αυτοκίνητο υπολογίζεται σε μια ώρα την ημέρα. Μαζι με την ασφάλεια και η αύξηση της παραγωγικότητας είναι ένα από τα ωφέλη που αναμένεται να φέρουν τα αυτόνομα οχήματα, όπως υποστηρίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, συμφωνούν όμως με αυτό οι οδηγοί;

Volvo self driving car interior

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Αμερική, Αγγλία, Αυστραλία, Κίνα, Ινδία και Ιαπωνία αποκαλύπτει ότι ο κόσμος δεν είναι ακόμα έτοιμος να υποδεχθεί τα αυτόνομα οχήματα.

Comma One: Kit φέρνει λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης σε συμβατικά οχήματα

Το 36% των Αμερικανών δηλώνουν ότι δεν θα απολαμβάνουν την οδήγηση κάνοντας άλλα πράγματα και θα κοιτάνε μόνο τον δρόμο, το ποσοστό αυτό αυξάνεται στους Βρετανούς αγγίζοντας το 44%.

Αμερικάνοι και άγγλοι οδηγοί σε ποσοστό 23% δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να μπουν ποτέ μέσα σε ένα αυτόνομο όχημα. Ανάμεσα σε αυτούς που λένε ότι θα εκμεταλευτούν τον ελέυθερο χρόνο μέσα στο όχημα, το 11% των Αμερικανών υποστηρίζει ότι θα διαβάζει, συγκρινόμενο με το 7.6% των Βρετανών.

Οι οδηγοί θέλουν να τρώνε και να βλέπουν ταινίες μέσα σε ένα αυτόνομο όχημα

self-driving cars extra time

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ποσοστά – αν και μικρά – με τις επιλογές που θα έχουν οι οδηγοί ενός αυτόνομου οχήματος, δηλώνουν ότι κοιμούνται, θα βλέπουν ταινίες, θα εργάζονται και θα παίζουν games.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *