Close

Πόσοι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης υπάρχουν στην Ελλάδα σήμερα;

Electric car charge

Καλή η ηλεκτροκίνηση, αλλά εάν δεν υπάρχει ένα επαρκές δίκτυο σταθμών δημόσιας φόρτισης, δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι επιτυχημένη. Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Κατασκευαστών Αυτοκινήτων δίνει στη δημοσιότητα μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά για όλη την Ευρώπη.

Έτσι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα δεδομένα, στη χώρα μας υπάρχουν εγκατεστημένοι και σε πλήρη λειτουργία μόλις 61 σταθμοί φόρτισης, γεγονός που δείχνει ότι θα πρέπει να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμα, μέχρι να μπορούμε να πούμε ότι η ηλεκτροκίνηση είναι μια ουσιαστική εναλλακτική μετακίνησης.

Οι ειδικοί, μάλιστα, εκτιμούν ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας τουλάχιστον σταθμός φόρτισης ανά 40 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουμε 3.000 σταθμούς. Αξίζει να δούμε την κατάσταση στην Ευρώπη, όπου υπάρχουν 199.825 σημεία φόρτισης, με το 25% από αυτά να βρίσκονται στις Κάτω Χώρες (50.824), το 20% στη Γερμανία (40.517), το 15% στη Γαλλία (30.367) και το 14% στο Ηνωμένο Βασίλειο (28.538 ).

Αυτές οι τέσσερις χώρες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 75% όλων των σημείων χρέωσης ECV στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ίδια στιγμή που αυτές οι χώρες καλύπτουν μόνο το 27% της συνολικής επιφάνειας της ΕΕ.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top