Close

Tesla: Leak φέρεται να αποκαλύπτει χιλιάδες παράπονα για την ασφάλεια του Autopilot

Η γνωστή γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε δημοσίευμά της αναφέρει πως έλαβε 100 GB δεδομένων από “πολλούς πληροφοριοδότες” εντός της Tesla, τα οποία καταδεικνύουν ότι η εταιρεία έλαβε χιλιάδες παράπονα σχετικά με τα χαρακτηριστικά του Autopilot τα τελευταία χρόνια. 

Σύμφωνα με το Jalopnik, ο φάκελος περιείχε 23.000 εσωτερικά αρχεία, με παράπονα από το 2015 και τον Μάρτιο του 2022. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, η αυτοκινητοβιομηχανία φέρεται να έλαβε 2.400 αναφορές για προβλήματα αυτοεπιτάχυνσης και 1.500 για προβλήματα λειτουργίας πέδησης. Συγκεκριμένα για το τελευταίο περιλαμβάνονταν 139 καταγγελίες για ακούσιο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και 383 για σταματήματα λόγω ψευδών προειδοποιήσεων σύγκρουσης.

Επιπλέον, τα αρχεία φέρεται να περιελάμβαναν περισσότερες από 1.000 αναφορές σύγκρουσης και έναν πίνακα 3.000 περιστατικών όπου οι οδηγοί εξέφρασαν ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με το σύστημα υποβοήθησης οδηγού της Tesla. Ενώ τα περισσότερα από τα αναφερόμενα περιστατικά συνέβησαν στις ΗΠΑ, ορισμένα από τα παράπονα προήλθαν από ιδιοκτήτες στην Ευρώπη και την Ασία. Η Handelsblatt είπε ότι επικοινώνησε με δεκάδες πελάτες από τα αρχεία για να επιβεβαιώσει τις αναφορές τους και κάποιοι από αυτούς συνόδευαν τα παράπονά τους με βίντεο.

Εκτός από το ότι περιείχαν λεπτομέρειες για χιλιάδες καταγγελίες για την ασφάλεια, τα αρχεία φέρεται να περιείχαν οδηγίες για τους υπαλλήλους σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας με τους πελάτες. Προφανώς, τους λένε να μην αντιγράφουν και να επικολλούν αναφορές περιστατικών σε email ή μηνύματα κειμένου και να μην αφήνουν τις πληροφορίες ως ηχογράφηση του αυτόματου τηλεφωνητή. Μπορούν μόνο προφορικά να μεταδώσουν τις πληροφορίες στους πελάτες.

Σε μια επιστολή που εξηγούσε γιατί η έκδοση αποφάσισε να δημοσιεύσει πληροφορίες από τα αρχεία της Tesla, ο αρχισυντάκτης της Handelsblatt, Sebastian Matthes, είπε ότι μια ομάδα 12 ατόμων εξέτασε και αξιολόγησε τα αρχεία για έξι μήνες. “Τα δεδομένα απεικονίζουν την εικόνα ενός πρωτοπόρου ηλεκτρικού αυτοκινήτου που φαίνεται να έχει πολύ μεγαλύτερα τεχνολογικά προβλήματα από ό,τι ήταν γνωστό στο παρελθόν. Με τον αυτόματο πιλότο του, για παράδειγμα. Τα αρχεία Tesla περιέχουν χιλιάδες αναφορές για επιπλοκές με τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Παράπονα για οχήματα Tesla που φρενάρουν ξαφνικά ενώ κινούνται σε πλήρη ταχύτητα. Ή επιταχύνουν απότομα», έγραψε.

Ο Matthes είπε ότι η ομάδα του έστειλε στην Tesla μια ολοκληρωμένη λίστα ερωτήσεων, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία επέλεξε να μην απαντήσει. Αντίθετα, ο Joseph Alm, Nομικός Σύμβουλος της Τesla, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ότι τα δεδομένα κλάπηκαν και ότι δεν επιτρέπεται η αναφορά από τα μέσα ενημέρωσης για πληροφορίες που ελήφθησαν παράνομα, εκτός εξαιρετικών περιστάσεων. Ο Alm είπε επίσης ότι η εταιρεία πιστεύει ότι ένας «δυσαρεστημένος πρώην υπάλληλος» χρησιμοποίησε την πρόσβασή του ως τεχνικός υπηρεσιών για να «διηθήσει πληροφορίες κατά παράβαση της υπογεγραμμένης συμφωνίας μη αποκάλυψης» προτού φύγει από την εταιρεία . Η Tesla σκοπεύει να μηνύσει αυτόν τον πρώην υπάλληλο για την «κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών της Tesla και προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων του».

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top