Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν και τον Μάρτιο στην Ιταλία

Παρά την επέλαση του κορονοϊού, οι Ιταλοί αγόρασαν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τις πωλήσεις να αυξάνονται και τον Μάρτιο.

Εδώ ο κόσμος καίγεται κι ο Ιταλός αγοράζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο! Η γειτονική χώρα έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τον κορονοϊό, καθώς οι νεκροί έχουν φτάσει τους 26977 και τα κρούσματα τις 199414 μέχρι τη στιγμή που γραφόταν αυτό το κείμενο, όντας τρίτη στη σχετική λίστα σε όλον τον πλανήτη.

Κάτι που είχε αντίκτυπο στην αγορά του αυτοκινήτου, καθώς για τον Μάρτιο του 2020 έπεσε κατά 86%, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρει το EV Sales Blog, στην Ιταλία οι πωλήσεις των plug-in αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 22% από τον Μάρτιο του 2019, φτάνοντας τις 1322, ώστε το μερίδιό τους στην αγορά να είναι 4,6%, εκ του οποίου το 3,3% είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Βέβαια, οι περισσότερες πωλήσεις έχουν να κάνουν με παραγγελίες με προκαταβολή πριν από τον συγκεκριμένα, που σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να το παρήγγειλε πριν «χτυπήσει» ο κορονοϊός. Από εκεί και πέρα, το πρώτο τρίμηνο του 2020 οι πωλήσεις των plug-in αυτοκινήτων στην Ιταλία έφτασαν τις 8536.

Όσον αφορά τα ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία προτιμούν οι Ιταλοί, στην κορυφή βρίσκεται το Renault Zoe με 841 πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με το Tesla Model 3 να έρχεται δεύτερο με 658 και τα Peugeot e-208, Smart Fortwo EV, Volkswagen e-Up! να συμπληρώνουν την πεντάδα με 658, 640 και 626 πωλήσεις, αντίστοιχα, με τα Fortwo και e-Up! να έχουν τον ίδιο αριθμό πωλήσεων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις πωλήσεις μόνο του Μαρτίου, το Tesla Model 3 έχει τα ηνία με 358 πωλήσεις και σειρά παίρνουν το ηλεκτρικό Fortwo με 128 και το plug-in υβριδικό με Mini Countryman με 86. Έτσι, μένει να δούμε ποια θα είναι η κατάσταση τον Απρίλιο, ενώ να σημειωθεί ότι αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ιταλία είχαμε και τον Φεβρουάριο.

Πηγή

Πηγή 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *