Η Tesla ισχυρίζεται ότι η Xpeng της έκλεψε τον κώδικα για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης

Η Tesla κατηγορεί την Xpeng έκλεψε τον πηγαίο κώδικα του συστήματος αυτόνομης οδήγησης AutoPilot μέσω πρώην μηχανικού των Αμερικανών.

Στα δικαστήρια φαίνεται ότι θα λύσουν τις διαφορές τους οι Tesla και Xpeng, με τον λόγο να είναι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης AutoPilot. Η όλη ιστορία ξεκινάει ένα χρόνο πριν, όταν η αμερικανική φίρμα έκανε αγωγή στον πρώην μηχανικό της, Γκουανγκζί Κάο, ο οποίος δούλευε πάνω στο AutoPilot και έπιασε δουλειά στην εταιρεία από την Κίνα, με την κατηγορία ότι κατέβασε τον πηγαίο κώδικα (source code) σε προσωπική του συσκευή πριν αποχωρήσει, ώστε να τον πουλήσει στην Xpeng, μετά την πρόσληψή του.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον Κάο στο να παραδεχτεί πως προέβη σε κάτι τέτοιο, όμως ισχυρίζεται ότι τον διέγραψε από το λάπτοπ του πριν πιάσει δουλειά στην Xpeng. Μάλιστα, οι Κινέζοι κλήθηκαν να δώσουν και μία φωτογραφία από το λάπτοπ του Κάο, καθώς και πάνω από 12000 έγγραφα, αλλά διατήρησαν την υπερασπιστική γραμμή του Κάο ότι δεν κατέληξε ο πηγαίος κώδικας στα χέρια τους.

Ωστόσο, αυτό δε σταματάει την Tesla, που μετά από ένα χρόνο έχει νέες καταθέσεις πως ο Κάο προσλήφθηκε μαζί μ’ έναν πρώην μηχανικό της Apple από το ίδιο άτομο στην Xpeng, με σκοπό να πάρει στην κατοχή της μυστικά των αντιπάλων της. «Η ομοιότητα μεταξύ των δύο υποθέσεων μόνο σύμπτωση δεν μπορεί να είναι.

Πιθανόν είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού και συνεργασίας», αναφέρει η Tesla στην κατάθεσή της, με την Xpeng να απαντά ότι αυτή είναι ρατσιστική, τη στιγμή που οι Αμερικανοί προσπαθούν τώρα να κάνουν τους Κινέζους να δημοσιεύσουν τον δικό τους πηγαίο κώδικα για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, καθώς και τα έγγραφα, τα οποία σχετίζονται με την πρόσληψη των δύο ανδρών.

Όλα αυτά προκύπτουν, ενώ η Xpeng ετοιμάζει το ηλεκτρικό sedan P7 με το σύστημα αυτόματου πιλότου XPILOT3.0 Level 3, όμως θα πρέπει πρώτα να αποδείξει ότι αυτό δε φέρει τον πηγαίο κώδικα του AutoPilot της Tesla.

Τέλος, να σημειωθεί ότι για παρόμοιο λόγο η εταιρεία του Έλον Μασκ κατηγόρησε και τον πρώην επικεφαλής του AutoPilot, Στέρλινγκ Άντερσον, όταν αυτός θέλησε να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση, όμως απέσυρε την αγωγή εις βάρος του.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *