Close

Μόνο το 21% των Αμερικανών θα επέβαιναν σε αυτόνομο όχημα

Μειωμένος εμφανίζεται ο αριθμός των ατόμων που θα επέβαιναν σε αυτόνομο όχημα, βάσει πρόσφατης έρευνας του Brookings Institution.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Brookings Institution, to 21% θα επέβαινε σε αυτόνομο όχημα και το 61% δεν θα επέβαινε.

Τα ευρήματα του Brooking Institution είναι χαμηλότερα από αυτά παρόμοιων ερευνών. Για παράδειγμα, η έρευνα του Northeastern University/Gallup είχε δείξει ότι το 25% πιθανότατα θα επέβαιναν σε αυτόνομο όχημα ενώ η έρευνα του Reuters/Ipsos είχε καταδείξει ότι το 27% θα ένιωθε άνετα να βρεθεί σε αυτόνομο όχημα. Επιπλέον, σε έρευνα Pew Research Center τον Μάιο του 2017, το 44% των ερωτηθέντων είχε απαντήσει ότι θα επέβαινε σε αυτόνομο όχημα αν του δινόταν δυνατότητα. Στην εν λόγω όμως έρευνα δεν υπήρχαν οι εναλλακτικές: «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».

Η έρευνα του Brookings πραγματοποιήθηκε online στις ΗΠΑ με μορφή poll σε 2.066 ενήλικους χρήστες του διαδικτύου μεταξύ 8 και 10 Ιουλίου 2018.

Το poll ρωτούσε πόσο πιθανό ήταν ένα άτομο να επιβιβαστεί σε ένα αυτόνομο αυτοκίνητο. Το 46% δήλωσε ότι είναι πολύ απίθανο, το 15% ανέφερε ότι είναι κάπως απίθανο, το 9% ότι είναι κάπως πιθανό, το 12% ότι είναι πολύ πιθανό και το 18% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

self driving car poll

Η έρευνα έδειξε σημαντική διαφοροποίηση ανάλογα με το φύλο και την ηλικία. Για παράδειγμα, οι άνδρες (28%) απάντησαν ότι είναι πιο πιθανό από ότι οι γυναίκες (17%) να μπουν σε αυτόνομο αυτοκίνητο. Ακόμη, οι νέοι, ηλικίας 18 έως 34 ετών (27%) είναι πιο πιθανό να μπουν σε αυτόνομο όχημα, σε αντίθεση με εκείνους που είναι πάνω από 55 ετών (16%).

Τέλος, η έκθεση του Brookings αναφέρει ότι αφού ενημέρωσαν τους ερωτηθέντες ότι το 90% των ατυχημάτων περιλαμβάνουν ανθρώπινο λάθος και ότι τα αυτόνομα οχήματα θα είναι πιο ασφαλή, οι απαντήσεις παρέμειναν περίπου ίδιες, με το 27% να αναφέρει ότι θα επέβαινε σε αυτόνομο όχημα και το 51% να αναφέρει ότι δεν θα επέβαινε.
Όλα δείχνουν ότι τα πρόσφατα δυστυχήματα με αυτόνομα οχήματα κλόνισαν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, οι οποίοι πλέον φαίνονται πιο διστακτικοί να “εμπιστευτούν” τη ζωή τους σε ένα ρομπότ.

Πηγή

Η Λαΐδα Λιμνιάτη γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος τεχνολογίας στα περιοδικά RAM και xAKER, στο Pathfinder.gr, στο περιοδικό COMBusiness, στο ημερήσιο Newsletter COMToday και στη Ναυτεμπορική. Επίσης, έχει υπάρξει Υπεύθυνη Επικοινωνίας στη WOT και Marketing Executive στη Merlien Institute.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top