Δείτε το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Drive.ai εν δράσει [video]

Ένα βίντεο δημοσιοποίησε η Drive.ai, στο οποίο φαίνεται ένα όχημα με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας να περιηγείται στην πόλη, αποφεύγοντας με επιτυχία πεζούς και άλλα «εμπόδια» που μπορεί να συναντήσει ένα αυτόνομο όχημα στον δρόμο.

Το βίντεο δείχνει το όχημα της Drive.ai σε δημόσιους και ιδιωτικούς δρόμους, ενώ διακρίνεται ότι τα συστήματα ανίχνευσης αναγνωρίζουν άλλα οχήματα, πεζούς, ποδηλάτες και διαδρομές.

Για παράδειγμα, στο 0:37 εξηγεί η Drive.ai, καθώς το όχημα ετοιμάζεται να μεταβεί στον δημόσιο δρόμο, περνώντας μια διασταύρωση έξι λωρίδων, το σύστημα κοιτάζει προς τις δύο κατευθύνσεις για να κατανοήσει τι συμβαίνει και πώς να προχωρήσει.

Στο 1:19 ένας ποδηλάτης βλέπει ότι δεν υπάρχει κάποιος στη θέση του οδηγού στο όχημα, αλλά παρόλα αυτά χαιρετά φιλικά.

Στο 1:53 παρατηρούμε πως το όχημα ανταποκρίνεται στην περίπτωση μιας πλατείας, όπου η κυκλοφορία συνήθως «συγχωνεύεται» με οχήματα να εισέρχονται από διαφορετικές κατευθύνσεις.

H Drive.ai εξηγεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα αυτόνομα οχήματα σε κυκλοφοριακές συνθήκες και πως αυτή τις ξεπερνά:

“Το σύστημα αντίληψης χρησιμοποιεί δεδομένα από τους αισθητήρες για να αναγνωρίσει με ακρίβεια αντικείμενα όπως αυτοκίνητα, πεζούς και ποδηλάτες σε διαφορετικές αποστάσεις και ταχύτητες. Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα, μπορούμε να σχεδιάσουμε την πορεία μας με ασφαλή τρόπο ενώ μεγιστοποιούμε την άνεση του επιβάτη”.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η απόφαση της Drive.ai να ανεβάσει το βίντεο της λίγους μήνες μετά το θανατηφόρο ατύχημα της Uber με τον πεζό είναι αρκετά τολμηρό. Όμως αν το κοινό δεν δει επιτυχημένες δοκιμές, σίγουρα θα δυσκολεύεται να εμπιστευτεί τα αυτόνομα οχήματα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *