Η Volkswagen συνδέει τα εργοστάσιά της με 5G για βελτίωση της παραγωγής
Close

Η Volkswagen συνδέει τα εργοστάσιά της με 5G για βελτίωση της παραγωγής

Η Volkswagen εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του 5G προκειμένου να δικτυώσει τα εργοστάσιά της, βελτιώνοντας έτσι την παραγωγή της. Η Volkswagen δημιουργεί ένα τοπικό δίκτυο μεταξύ των εργοστασίων της, βασιζόμενη σε δικτύωση 5G.

H συγκεκριμένη μεθοδολογία εφαρμόζεται πιλοτικά σε ορισμένες λειτουργίες της κάθε παραγωγικής μονάδας, ενώ αργότερα αναμένεται να ακολουθήσει διευρυμένη χρήση της δικτύωσης 5G για την ενίσχυση της παραγωγής. Ένα μέλημα της Volkswagen είναι να γίνεται με ασφάλεια και ικανοποιητική ταχύτητα η κυκλοφορία των δεδομένων μεταξύ των διαφορετικών σημείων του δικτύου.

Η Volkswagen συνδέει τα εργοστάσιά της με 5G για βελτίωση της παραγωγής

Η Volkswagen φιλοδοξεί να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της από την δικτύωση αυτή σε νέες λειτουργίες που θα προσθέσει στο μέλλον σε όλα της τα εργοστάσια, δημιουργώντας αυτοματοποιημένες διεργασίες σε πολλούς τομείς της παραγωγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg, όπου και θα βρίσκεται η πηγή της δικτύωσης για την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί 5.000 ρομπότ για την παραγωγή, γεγονός που φέρνει πολλά δεδομένα προς επεξεργασία.

Ο λόγος που η Volkswagen επιλέγει το 5G, πάντως, είναι η ταχύτητα που προσφέρει αυτό στην μεταφορά των δεδομένων.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top