RobotSafe: Eλληνικό αυτόνομο ρομπότ στη μάχη κατά της πανδημίας
Close

RobotSafe: Eλληνικό αυτόνομο ρομπότ στη μάχη κατά της πανδημίας

Gizelis Robotics / RobotSafe

Gizelis Robotics / RobotSafe

To RobotSafe είναι το πρώτο ελληνικό αυτόνομο ρομπότ απολύμανσης το οποίο κατασκευάζει η εταιρεία Gizelis Robotics.

Η Gizelis Robotics είναι μια ελληνική εταιρεία, με έδρα στο Σχηματάρι Βοιωτίας, που προσφέρει ρομποτικές λύσεις και προϊόντα βιομηχανικών εφαρμογών. Πρόσφατα, μάλιστα, η StartUs Insights την συμπεριέλαβε στη λίστα με τις 5 κορυφαίες νεοσύστατες ρομποτικές εταιρίες του κόσμου για βιομηχανικές εφαρμογές ανάμεσα σε 589 επιχειρήσεις.

Αν μη τι άλλο η Ελλάδα διαθέτει ιδιαίτερα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και εταιρείες που τους αρέσει να καινοτομούν και να προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του Covid-19, η ελληνική εταιρεία επέδειξε αντανακλαστικά και παρουσίασε μια νέα καινοτομία που ακούει στο όνομα RobotSafe.

Το RobotSafe είναι το πρώτο αυτόνομο ελληνικό ρομπότ απολύμανσης με τεχνολογία εκνέφωσης για εξουδετέρωση μικροβίων, ιών, βακτηρίων και Covid-19. Το αυτοκινούμενο συνεργατικό robot έχει κατασκευαστεί ειδικά για να απολυμαίνει εταιρικούς χώρους, εγκαταστάσεις, βιομηχανίες, αποθήκες, εργοστάσια, κέντρα διανομής, αεροδρόμια και υγειονομικούς χώρους.

Ρομποτική τεχνολογία αιχμής

Η προηγμένη τεχνολογία και το ενσωματωμένο λογισμικό που έχει εφαρμοστεί στο RobotSafe, του δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζει τη διαδρομή του, να αποφεύγει τυχόν εμπόδια, να επανασχεδιάζει δυναμικά τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει και να εκνεφώνει στα σημεία που χρήζουν απολύμανσης και μάλιστα με έλεγχο και αποτελέσματα πριν και μετά την εκνέφωση.

Με την τεχνολογία ψεκασμού ξηρού νέφους, διεισδύει σε περιοχές και σημεία που δύσκολα μπορούν να απολυμανθούν, ενώ δεν υγραίνονται οι επιφάνειες καθώς η μέγιστη διάμετρος των σωματιδίων είναι 10μm. Η απολύμανση υλοποιείται με προγραμματισμό, πλήρως αυτόνομα, με αισθητήρες laser 360˚ και 3D κάμερες.

Το RobotSafe υπολογίζει τη συντομότερη διαδρομή για εξοικονόμηση μπαταρίας και είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αφού κατά τη λειτουργία ξηρού ψεκασμού δεν ανεβαίνει η θερμοκρασία του χώρου. Διαθέτει ειδικό σταθμό φόρτισης και αναγνωρίζει μόνο του την ανάγκη επαναφόρτισης.

RobotSafe / Gizelis Robotics
RobotSafe / Gizelis Robotics
«Το RobotSafe η απάντηση στις πρωτόγνωρες συνθήκες»

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το νέο μας αυτόνομο ρομπότ. Η έρευνα, ο σχεδιασμός, η κατασκευή, αλλά και η τεχνική υποστήριξη του RobotSafe υλοποιούνται πλήρως στη χώρα μας. Η Gizelis Robotics είναι μια ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, η οποία όχι μόνον έχει μπει στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας, αλλά και έχει διακριθεί ανάμεσα στις 5 κορυφαίες νεοσύστατες ρομποτικές εταιρείες του κόσμου για βιομηχανικές εφαρμογές», σημειώνει ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Gizelis Robotics, Ευάγγελος Γκιζελής. «Σε αυτό πλαίσιο, το RobotSafe αποτελεί μια άμεση απάντηση στις πρωτόγνωρες συνθήκες και ανάγκες της αγοράς για την ασφάλεια των εργαζομένων, εν μέσω της πανδημίας, με λύσεις που διασφαλίζουν ταχύτητα, υψηλή ποιότητα και αποτελεσματικότητα. Η Gizelis Robotics με όχημα την καινοτομία σχεδιάζει και υλοποιεί εφαρμογές και λύσεις που να ανταποκρίνονται ουσιαστικά στις προκλήσεις της εποχής».

Πηγή

Ο Μένιος Κατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και κατάγεται από τη Λήμνο. Σπούδασε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1997 από το πρώτο αθλητικό site της Ελλάδας, το sport.gr (Sportline), στο οποίο εργάστηκε επί μια δεκαετία. Παράλληλα, έγραφε για το αγαπημένο του σπορ, τα MotoGP, στο motograndprix.gr καθώς επίσης και στο περιοδικό MotoGP World. Έχει δουλέψει επίσης στο wmotors.gr και caranddriver.gr, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Car and Driver και Moto&Rider.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top