Νέα μπαταρία Λιθίου υπόσχεται εξαιρετική αυτονομία στα EV

Τα ηλεκτρικά οχήματα του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος θα έχουν πολύ μεγαλύτερη αυτονομία από σήμερα. Αυτό υπόσχονται επιστήμονες από τη Γερμανία που αναπτύσσουν μία μπαταρία Λιθίου πολύ μεγάλης πυκνότητας.

Οι μοντέρνες μπαταρίες ιόντων Λιθίου έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες αναφορικά με την αυτονομία που μπορούν να προσφέρουν, την χωρητικότητα τους και της δυνατότητας χρήσης για πολλούς κύκλους φόρτισης. Η μπαταρία που αναπτύσσουν πειραματικά οι Γερμανοί ερευνητές προσφέρει πυκνότητα μεγαλύτερη του ορίου των 500 Wh/kg, ενώ υπόσχεται πολύ μεγαλύτερη αντοχή ακόμα και μετά από εκατοντάδες κύκλους φόρτισης.

Με μερικές τροποποιήσεις, η μπαταρία αυτή που αποτελείται από μέταλλα και Λίθιο, θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει έως και 10 φορές μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση από την κοινή μπαταρία ιόντων Λιθίου που χρησιμοποιείται σήμερα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι ακόμα έτοιμη για ευρεία χρήση, αλλά εκτιμάται ότι μόλις γίνει αυτό θα προσφέρει πολύ καλύτερες επιδόσεις αυτονομίας στα ηλεκτρικά οχήματα.

Πηγή

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *