Η Lyft ανοίγει τμήμα αυτόνομης οδήγησης

Η Lyft, μια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες στις υπηρεσίες ride-hailing, προχωρά στη δημιουργία ειδικού τμήματος αυτόνομης οδήγησης, με στόχο να εξελίξει τη δική της τεχνολογία.

Η βάση του τμήματος θα βρίσκεται έξω από τις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Palo Alto και θα ονομάζεται “Level 5 Engineering Center”.

Τι ακριβώς είναι το ride-sharing, το ride-hailing και το car-sharing;

Από την ονομασία και μόνο καταλαβαίνει κανείς πως η εταιρεία θα εστιάσει στην εξέλιξη συστημάτων που θα προσφέρουν αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 5 (Level 5).

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος μηχανολογίας της Lyft, Luc Vincent, αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος της προσπάθειας που κάνει η εταιρεία στο να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα το οποίο θα προσφέρει ποικιλία στον τύπο μετακινήσεων, προσφέροντας μετακινήσεις με οδηγό, καθώς επίσης και με αυτόνομα οχήματα.

Προφανώς και το πέρασμα στην εποχή των μετακινήσεων με πλήρως αυτόνομα οχήματα δεν πρόκειται να γίνει εν μία νυκτί, γεγονός που τονίζουν άλλωστε οι ιθύνοντες της εταιρείας.

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Lyft θα λειτουργούν με 100% ανανεώσιμη ενέργεια

Ωστόσο, ποντάρουν πολλά πάνω σε αυτήν την τεχνολογία καθώς όπως λένε οι μετακινήσεις θα γίνουν πιο φθηνές και πιο αποδοτικές, συντελώντας στη δραστική μείωση των εκπομπών ρύπων αλλά και στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Πρόσφατα, μάλιστα, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη NuTonomy, μια startup που εστιάζει στα αυτόνομα οχήματα.

Ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η συγκέντρωση δεδομένων σε ημερήσια βάση, αλλά και το πλάνο να εξοπλιστούν τα οχήματα με περισσότερους αισθητήρες ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν τρισδιάστατους χάρτες και να αποτελέσουν παράλληλα εκπαιδευτικά μέσα για τα αυτόνομα οχήματα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *