Το Tesla Model 3 δεν διαθέτει κλασικό κλειδί, αντιθέτως ο κάτοχος μπορεί να το κλειδώσει με η χρήση μιας εφαρμογής για smartphone, ένα fob key σε σχήμα αυτοκινήτου ή μία keycard. Ωστόσο, ποιος ο λόγος να κουβαλάς ακόμη και ψηφιακά κλειδιά όταν μπορείς να ξεκλειδώνεις το ηλεκτρικό αυτοκίνητο σου χρησιμοποιώντας απλά το χέρι σου;
Η μηχανικός λογισμικού, Amie DD, η οποία αυτοαποκαλείται κατασκευαστής αντικειμένων, κατάφερε να εμφυτεύσει το RFID της keycard του Tesla Model 3 στο χέρι της. Έτσι δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιεί κάποιο app ή να έχει πάντα μαζί το fob key.
Σε σχετικό βίντεο που δημοσίευσε εξηγεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο. Πριν χρόνια είχε εμφυτεύσει ένα RFID με το οποίο ξεκλείδωνε τη πόρτα του σπιτιού της. Επιπλέον, το συγκεκριμένο RFID μπορούσε να ανοίγει την προσωπική της ιστοσελίδα στον browser ενός smartphone.
Όταν έγινε η περήφανη κάτοχος ενός Tesla Model 3, σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την keycard και να ξεκλειδώνει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με το χέρι της. Ωστόσο, διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να μεταφέρει το λογισμικό του keycard στο ήδη εμφυτευμένο chip. Έτσι, αποφάσισε να αφαιρέσει το παλιό chip και να εμφύτευση αυτό του Model 3.
Για να πετύχει τον στόχο της, διέλυσε στην ουσία την keycard και εφόσον κατάφερε να αφαιρέσει το chip πήγε σε ένα studio που πραγματοποιεί τροποποιήσεις στο σώμα, όπως τρύπες για σκουλαρίκια, τατουάζ και τοποθέτηση εμφυτευμάτων κάθε είδους. Προφανώς η όλη διαδικασία δεν ήταν αναίμακτη, για αυτό στο σχετικό βίντεο προειδοποιεί για την ύπαρξη αίματος.
Αν και δεν παρουσιάζει το chip εν δράση, διότι το χέρι της ήταν πρησμένο αμέσως μετά την εμφύτευση, η ίδια αναφέρει ότι λειτουργεί κανονικά.
The article mentioned that I didn’t show the implant working with my car. The area of the arm is inflamed and swollen right after implanting the chip. My friend records my videos and we didn’t have time to film the implant working with my Tesla this week because I’m at @defcon ! pic.twitter.com/AkcrIwI8DD
— Amie DD (@amiedoubleD) August 11, 2019
Επίσης, σημειώνει ότι προς το παρόν πρέπει η απόσταση του χεριού της από την κονσόλα να είναι περίπου 2,5 εκατοστά και ελπίζει ότι καθώς υποχωρεί το πρήξιμο η εμβέλεια του chip θα βελτιώνεται.
I’ll record it and post it when I’m home from @defcon next week!! pic.twitter.com/qMo71MSycM
— Amie DD (@amiedoubleD) August 11, 2019
Τέλος, η Amie DD δημοσίευσε την όλη διαδικασία στο Hackaday, για όσους ενδεχομένως θέλουν να εμφυτεύσουν το RFID του keycard που διαθέτει το Tesla Model 3 στο χέρι τους.