Φρένο στην παραγωγή του ηλεκτρικού Jaguar i-Pace

Στην προσωρινή παύση της παραγωγής του ηλεκτρικού i-Pace φαίνεται ότι προχωράει η Jaguar λόγω έλλειψης μπαταριών.

Ένα μεγάλο πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετωπίζει η Jaguar, όσον αφορά το i-Pace. Πρόκειται για το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο και SUV της βρετανικής εταιρείας, το οποίο κατασκευάζεται στο Γκρατς της Αυστρίας.

Το εν λόγω μοντέλο έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, που αποδίδουν συνολικά 400 ίππους και 696 Nm ροπή, με αποτέλεσμα να φτάνει από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ η μπαταρία των 90 kWh προσφέρει αυτονομία για 475 χιλιόμετρα.

Στο τελευταίο τεχνικό χαρακτηριστικό είναι που εντοπίζεται το πρόβλημα, καθώς τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχει έλλειψη στο εργοστάσιο της LG Chem στην Πολωνία, ώστε να σταματήσει προσωρινά η παραγωγή του.

Μάλιστα, γίνεται λόγος ότι θα μπει φρένο στο i-Pace από την ερχόμενη Δευτέρα και για μία εβδομάδα, προκειμένου να βρεθεί η λύση και να συνεχιστεί να βγαίνει στην παραγωγή. Άλλωστε, η Jaguar δε θα ήθελε να δεχτεί ένα τόσο μεγάλο πλήγμα στο συγκεκριμένο μοντέλο της, αφού στα τέλη του 2019 ήταν το μοναδικό από την γκάμα της, το οποίο είδε να αυξάνονται οι πωλήσεις του.

Κατά πόσο αληθεύουν τα δημοσιεύματα δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, αλλά λένε ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, ειδικά από τη στιγμή που ένα από τα προαναφερθέντα μέσα είναι η The Times.

Από εκεί και πέρα, οι φήμες θέλουν να αντιμετωπίζεται το ίδιο πρόβλημα και για τα Audi e-tron, Mercedes-Benz EQC, με αποτέλεσμα να εκτιμάται πως το εργοστάσιο της LG Chem δεν είναι έτοιμο ακόμη για την παραγωγή μεγάλης κλίμακας μπαταριών.

Βέβαια, το θετικό είναι ότι η παύση της παραγωγής του i-Pace αναμένεται να είναι προσωρινή και για μία εβδομάδα, σύμφωνα πάντα με τα παραπάνω δημοσιεύματα, με την Jaguar να έχει τη δυνατότητα για πώληση περισσότερων μοντέλων, όταν λυθεί το πρόβλημα. Τέλος, να σημειωθεί πως αυτό θα επιλυθεί στο 100%, με τον ερχομό περαιτέρω μεγάλων εργοστασίων (gigafactories) στην Ευρώπη.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *