Τα αυτόνομα οχήματα έρχονται να δώσουν τέλος στο parking όπως το γνωρίζουμε

Ένας από τους μεγαλύτερους πονοκέφαλους για τους οδηγούς οχημάτων είναι οι θέσεις στάθμευσης ιδιαίτερα σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές. Φανταστείτε να οδηγούσατε ένα αυτόνομο όχημα και να το αφήνατε να παρκάρει μόνο του όταν φτάνατε στον προορισμό σας.

smart parking

Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας όμως σύντομα θα είναι μια πραγματικότητα μιας και εταιρείες όπως η Bosch που αναπτύσσει τις υποδομές για parking αυτόνομων οχημάτων έως το 2017 προετοιμάζουν το έδαφος και φυσικά τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης!

Έξυπνα αυτοκίνητα και έξυπνες πόλεις θα πρέπει να αναπτυχθούν ταυτόχρονα. Αναλυτές προτείνουν στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να συνεργαστούν με τις κυβερνήσεις κρατών ώστε να προχωρήσουν ταχύτερα οι εξελίξεις στα αστικά περιβάλλοντα.

smart parking

Στο Nashville του Tennessee των ΗΠΑ ετοιμάζεται ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο και ο κατασκευαστής του έχει προβλέψει ένα μεγάλο υπόγειο γκαράζ το οποίο θα είναι φιλικό με αυτόνομα οχήματα, ενώ και στην πολιτεία Somerville της Massachusetts ένας κατασκευαστής μαζί με την Audi συνεργάζονται για έξυπνες θέσεις στάθμευσης.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *