Close

BMW Concept Link: To scooter του μέλλοντος

Αντλώντας έμπνευση από το πρόγραμμα Vision Next 100 που αποτελεί το όραμα του BMW Group για τα οχήματα του μέλλοντος, η BMW Motorrad παρουσίασε το Concept Link, ένα φουτουριστικό, ηλεκτρικό scooter που όπως διατείνεται η εταιρεία χαράζει νέους δρόμους και προχωρά πέρα από τις καθιερωμένες αντιλήψεις στον τομέα του design και της τεχνολογίας.

Το BMW Motorrad Concept Link είναι φτιαγμένο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της σύγχρονης μετακίνησης στην πόλη με τη γρήγορη επιτάχυνση και τον εύκολο χειρισμό του. Χάρη στο χαμηλό ύψος, μπορείς να καθίσεις εύκολα στη σέλα από το πλάι ή από πίσω. Η όπισθεν δίνει τη δυνατότητα εύκολων ελιγμών και το καθιστά ιδανικό στο παρκάρισμα σε στενούς χώρους μέσα στην πόλη. Η σέλα ρυθμίζεται σε μήκος ώστε να ικανοποιεί όλες τις προτιμήσεις.

Οι διαστάσεις του οχήματος διαμορφώνουν νέους αποθηκευτικούς χώρους: στο κεντρικό τμήμα, κάτω από τη σέλα, υπάρχει ένα ντουλάπι που προσφέρει μεγάλες δυνατότητες αποθήκευσης. Ο αναβάτης έχει εύκολη πρόσβαση σ’ αυτό από ένα συρόμενο πορτάκι. Τα πλευρικά πάνελ δεν καλύπτουν πλήρως το πίσω μέρος αλλά εκτείνονται κατακόρυφα σαν μικρές πτέρυγες αφήνοντας σε κοινή θέα τεχνικά στοιχεία όπως ο κινητήρας, οι ψύκτρες, το μονόμπρατσο ψαλίδι, το μονό αμορτισέρ και ο οδοντωτός ιμάντας. Ταυτόχρονα βελτιώνουν τη ροή του αέρα από αεροδυναμική άποψη. Τα χαρακτηριστικά πίσω φώτα έχουν ενσωματωθεί στα πίσω πλευρικά πάνελ με τη μορφή δύο ανάλαφρων ημικυκλικών στοιχείων.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του scooter είναι η συνδεσιμότητα καθώς διατηρεί τον αναβάτη συνδεδεμένο κατά τη διάρκεια της οδήγησης, διευρύνοντας το εν κινήσει περιβάλλον του, δίνοντάς του νέες δυνατότητες. Μεταξύ άλλων, το Concept όχημα γνωρίζει τι υπάρχει στο προσωπικό ημερολόγιο του αναβάτη, άρα και τους επόμενους προορισμούς του. Κατά συνέπεια, μπορεί να επιλέξει την ταχύτερη ή την πιο γραφική διαδρομή, ακόμη και να επιλέξει την ιδανική μουσική υπόκρουση, εφόσον του ζητηθεί.

Ο στόχος είναι η απόλαυση στην οδήγηση χωρίς να αποσπάται η προσοχή. Ο κλασικός πίνακας οργάνων έχει καταργηθεί και η ταχύτητα, οι πληροφορίες πλοήγησης και της μπαταρίας προβάλλονται στη ζελατίνα, ακριβώς πάνω στο οπτικό πεδίο του αναβάτη. Οι δευτερεύουσες πληροφορίες προβάλλονται σε ένα μεγάλο πάνελ που ακολουθεί το σχήμα της περιοχής κάτω από το τιμόνι. Η οθόνη αυτή δίνει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με το εξωτερικό περιβάλλον με διάφορους τρόπους, ενώ επιτρέπει και την επικοινωνία με άλλα οχήματα.

Η επιφάνειά της μεγάλης αυτής οθόνης είναι ευαίσθητη στην αφή και δίνει τη δυνατότητα ελέγχου του infotainment, της συνδεσιμότητας και της παροχής πληροφοριών. Ρυθμιζόμενοι διακόπτες στο τιμόνι δίνουν στον αναβάτη πρόσβαση στις πιο συχνές λειτουργίες του συστήματος, χωρίς να χρειάζεται να πάρει τα χέρια του από αυτό.

Η αλληλεπίδραση ανάμεσα στο όχημα και στον εξοπλισμό του αναβάτη έχει προοπτικές όσον αφορά την ασφάλεια, την άνεση, την ευχρηστία και την εμπειρία της οδήγησης. Στο BMW Motorrad Concept Link, ο ρουχισμός του αναβάτη είναι συνδεδεμένος με το όχημα. Για παράδειγμα, μία κίνηση του βραχίονα μπορεί να ανοιγοκλείσει το συρόμενο πορτάκι του χώρου αποσκευών.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top