Close

BMW i5: Οι πρώτες εικόνες του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού

Η BMW κατάφερε να κρατήσει μυστικό το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό i5 για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Απέχουμε μία εβδομάδα από το επίσημο παγκόσμιο ντεμπούτο του executive sedan και wagon της BMW και μόλις τώρα διέρρευσαν οι πρώτες επίσημες εικόνες.

Το i5 διατηρεί έναν μάλλον συγκρατημένο σχεδιασμό και η μάσκα έχει κανονικό μέγεθος. Μαζί με τους προβολείς με διπλούς φακούς, έχουμε ένα κλασικό μπροστινό μέρος οχήματος ΒΜW. Oι μπροστινός προφυλακτήρας κάνει το αυτοκίνητο να δείχνει δυναμικό, οι μεγάλοι τροχοί γεμίζουν τις καμάρες με σχεδόν καθόλου κενό, γεγονός που κάνει ολόκληρο το αυτοκίνητο να φαίνεται πολύ σπορ. Οι χωνευτές λαβές θυρών ολοκληρώνουν την εμφάνιση.

bmw i5

Προηγούμενες φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει μας επιτρέπουν να ρίξουμε μια ματιά και στο πίσω μέρος του i5. Tα νέα βελτιωμένα πίσω φώτα έρχονται πολύ πιο κοντά μεταξύ τους από ό,τι στο προηγούμενο μοντέλο, το πίσω μέρος είναι πολύ πιο στρογγυλεμένο και αεροδυναμικό.

Δύο εκδόσεις του i5 θα κυκλοφορήσουν πρώτα – το eDrive 40 θα είναι η πρώτη έκδοση με δοκιμασμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης από το i4. Θα έχει τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα που θα τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς με ισχύ 240 kW και ροπή 430 Nm. Κρίνοντας από την εκτίμηση της αυτονομίας της BMW για το i5 eDrive 40 έως και 582 km, μάλλον θα χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία 80,7 kWh από το i4.

bmw i5

Το κορυφαίο i5 θα είναι το M60 xDrive με περίπου 600 ίππους και πάνω από 1.000 Nm ροπής, που θα κάνουν το όχημα την ταχύτερη ηλεκτρική BMW ποτέ. Μια έκδοση wagon, που παραδοσιακά ονομάζεται Touring είναι επίσης καθ’οδόν αλλά για αυτήν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το επόμενο έτος.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top