Close

Ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα το Apple Car;

Το ζήτημα του Apple Car φαίνεται ότι προχωρά προς την υλοποίηση του, καθώς αναφορές κάνουν λόγο για μεγάλη παραγγελία επεξεργαστών συστήματος υποβοήθησης οδήγησης. Η παραγγελία αυτή εκτιμάται ότι τοποθετήθηκε σε έναν κατασκευαστή από τη Νότια Κορέα.

Η συγκεκριμένη παραγγελία φαίνεται ότι έχει να κάνει με στοιχεία που απαρτίζουν το συνολικό επεξεργαστικό σύνολο, πάνω στο οποίο θα βασίζονται οι λειτουργίες αυτονομίας κίνησης που θα προσφέρει το Apple Car, χωρίς να διευκρινίζεται ποιες είναι αυτές. Η είδηση επιβεβαιώνει ότι το θέμα του Apple Car προχωρά κανονικά, με την TSMC, να είναι ένας από τους βασικούς συνεργάτες της Apple στον τομέα των επεξεργαστών.

Το συγκεκριμένο chip για το οποίο γίνεται λόγος εδώ, εκτιμάται ότι θα έχει ως βασικό του έργο τη λειτουργία του συστήματος αυτονομίας κίνησης, το οποίο θα στηρίζεται σε λειτουργίες μηχανικής μάθησης για να μπορεί να εκτελεί όλες τις εργασίες του. Οι τελευταίες φήμες θέλουν την Apple να προχωρά σε δοκιμές επιμέρους συστημάτων προκειμένου να γίνει -κάποια στιγμή- εφικτή η παρουσίαση του πρώτου οχήματος της Apple.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top