Close

Η Jaguar Land Rover και η BMW θα φτιάξουν δικούς τους ηλεκτρικούς κινητήρες

Η Jaguar Land Rover και η BMW ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για τη δημιουργία ηλεκτρικών κινητήρων, τους οποίους θα χρησιμοποιήσουν στην επόμενη γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει και στις δύο εταιρείες να εξοικονομήσουν χρήματα, μοιράζοντας το κόστος και ενισχύοντας τις οικονομικές τους κλίμακες, καθιστώντας την αγορά ανταλλακτικών και υλικών φθηνότερη.

Επίσης, αυτή η συνεργασία σημαίνει ότι τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα και από τις δύο εταιρείες θα διαθέτουν τους ίδιους ηλεκτροκινητήρες. Η BMW iX3 θα είναι η πρώτη που θα χρησιμοποιήσει την νέα τεχνολογία των εταιρειών όταν θα κυκλοφορήσει το 2020.

Η κοινοπραξία μεταξύ των δύο ομίλων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Jaguar Land Rover, η οποία είναι σχετικά μικρός παίκτης στον τομέα της κατασκευής αυτοκινήτων, αλλά έχει κάνει ένα καλό ξεκίνημα στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το ηλεκτρικό Jaguar I-Pace αποκαλύφθηκε πέρυσι και το SUV έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία από τότε που κέρδισε το βραβείο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2019.

Εν τω μεταξύ, η BMW συνεχίζει να ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το αυτοκίνητο πόλης i3, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2013. Ωστόσο, κινδυνεύει να μείνει πίσω από τους αντιπάλους του, οι οποίοι παρουσιάζουν πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ουσιαστικά η BMW δίνει στη Jaguar Land Rover πρόσβαση στην τεράστια αγοραστική της δύναμη με αντάλλαγμα την εμπειρία που έχει αποκτήσει η δεύτερη κατά την υλοποίηση του I-Pace.

Λογικά η Jaguar Land Rover και η BMW θα δημιουργήσουν κοινούς χώρους γραφείων κάπου στη Γερμανία. Ωστόσο, οι δύο εταιρείες θα κατασκευάσουν χωριστά τους νέους κινητήρες που θα αναπτύξουν.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top