Close

XPeng Motors: Σχέδια για κυκλοφορία 30 νέων και ανανεωμένων ηλεκτρικών έως το 2027

H κινεζική Xpeng Motors φαίνεται να έχει μεγάλα σχέδια επέκτασης αφού προγραμματίζει να κυκλοφορήσει περίπου 30 νέα και ανανεωμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2027.

Σύμφωνα με μια εσωτερική επιστολή, ο Πρόεδρος της XPeng, Διευθύνων Σύμβουλος, He Xiaopeng, σχεδιάζει να παραδώσει περίπου 30 νέα και ενημερωμένα μοντέλα ηλεκτρικών τα επόμενα τρία χρόνια, γεφυρώνοντας το χάσμα τιμών μεταξύ οχημάτων των 14.000 και 56.000 δολαρίων στην Κίνα.

Η Xpeng Motors γιορτάζει το 2024 τα δέκα χρόνια της στην αυτοκινητοβιομηχανία και σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα. Ανταγωνίζεται τη ΝΙΟ και τον ηγέτη της κινεζικής αγοράς BYD.

Όπως και οι ανταγωνιστές της, η XPeng επεκτάθηκε σε νέες αγορές στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσε τη σειρά ηλεκτρικών στην Κίνα με νέα μοντέλα όπως το G9 και, πιο πρόσφατα, το πολυχρηστικό όχημα X9.

Σύμφωνα με τον Xiaopeng, το σκεπτικό πίσω από τη φιλόδοξη επέκταση είναι ο ανταγωνισμός σε μια κινεζική βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων που γίνεται όλο και πιο έντονος, δηλώνοντας ότι το 2024 θα πέσει ως ένας «αιματηρός» ανταγωνισμός μεταξύ των τοπικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Για να υποστηρίξει τους αναπτυξιακούς της στόχους για τα επόμενα τρία χρόνια, η XPeng λέει ότι θα πραγματοποιήσει περίπου 4.000 νέες προσλήψεις και θα εμπλουτίσει τον προϋπολογισμό έρευνας και ανάπτυξης κατά πάνω από 40% ετησίως για να «παλέψει για το αύριο». Ενώ πολλοί κατασκευαστές OEM στην Κίνα και πέρα ​​από αυτήν (συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ) υποχωρούν στους στόχους ανάπτυξης EV, ο Διευθύνων Σύμβουλος της XPeng βλέπει ένα παράθυρο ευκαιρίας να αξιοποιήσει και θα προχωρήσει πιο σκληρά και πιο γρήγορα από πριν:

“Θα προχωρήσουμε το 2024 και θα μπούμε σε έναν θετικό κύκλο υψηλής ταχύτητας το τέταρτο τρίμηνο ή λίγο νωρίτερα.

Ξεκινώντας αυτόν τον μήνα, θα κάνουμε την εταιρεία πιο επιτυχημένη με ένα πιο προηγμένο και αποτελεσματικό σύστημα πλήρους διαδικασίας που βασίζεται στο νέο σύστημα XPeng Product Development (XPD), το οποίο είναι το σύστημα διαχείρισης ανάπτυξης προϊόντων πλήρους κύκλου ζωής V1.0 με χαρακτηριστικά XPeng

Κοιτάζοντας το μέλλον, η τεχνολογία έξυπνης οδήγησης θα παραμείνει βασικός στόχος για την XPeng σε όλα τα νέα της ηλεκτρικά και η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να επενδύσει 3,5 δισεκατομμύρια RMB (~492 εκατομμύρια δολάρια) μόνο το 2024 στην Ε&Α της τεχνητής νοημοσύνης για την υποστήριξη αυτών των λειτουργιών ADAS. Φέτος σηματοδοτεί επίσης τη νέα στρατηγική της XPeng για τη συγχώνευση του μάρκετινγκ των αυτοκινήτων, του διαδικτύου και των τηλεφώνων της σε ένα ολιστικό σύστημα για να διασφαλίσει ότι η εταιρεία θα αναγνωριστεί ως «ένας από τους αδιαμφισβήτητους παίκτες πρώτης κατηγορίας στον κλάδο».

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top