Close

Volvo Cars app: Ο χειρισμός του αυτοκινήτου στο κινητό σου!

Από την ίδρυσή της, η Volvo Cars προσφέρει στους καταναλωτές, οχήματα που ξεχωρίζουν τόσο για την ασφάλεια κατά την οδήγηση, όσο και για το χαρακτήρα και την τεχνολογία με την οποία είναι εφοδιασμένα, παρέχοντας στον οδηγό μια αξεπέραστη εμπειρία.

Ένα αυτοκίνητο της Volvo δεν είναι ένα απλό αυτοκίνητο, καθώς κουβαλάει όλη τη διαχρονική κληρονομιά της εταιρείας που ξέρει πως να παραδίδει ένα ολοκληρωμένο όχημα που είναι άνετο, ασφαλές και έχει χαρακτήρα, κάνοντας το ταξίδι με αυτό μια ξεκούραστη εμπειρία.

Η Volvo μπορεί να είναι εξαιρετική στην εξέλιξη σύγχρονων, τεχνολογικά άρτια αυτοκινήτων, αλλά δεν μένει μόνο εκεί, καθώς φροντίζει να συμβαδίζει με τα δεδομένα της εποχής, στην οποία τα smartphone και η τεχνολογία γύρω από αυτά κυριαρχούν. Αυτό θα το διαπιστώσει κανείς ανοίγοντας την εφαρμογή Volvo Cars, η οποία είναι στην ουσία η “προέκταση” του αυτοκινήτου μέσα στο smartphone που έχουμε στην κατοχή μας, αφού είναι εφοδιασμένη με όλες τις λειτουργίες που κάνουν δυνατό το χειρισμό του αυτοκινήτου μόνο με μερικά αγγίγματα στην οθόνη της συσκευής μας.

Το Volvo Cars app αξιοποιεί την προηγμένη τεχνολογία των μοντέλων Volvo, δίνοντας στον οδηγό μια μεγάλη ποικιλία δυνατοτήτων όσον αφορά τον χειρισμό του αυτοκινήτου αλλά και την ποσότητα των πληροφοριών γύρω από αυτό, καθώς είναι μία εφαρμογή εύκολη και άμεση στη χρήση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο κάτοχος του οχήματος είναι να δημιουργήσει ένα Volvo ID έτσι ώστε να γίνει το pairing για να εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες αυτόματα μέσα στην εφαρμογή.

Vovlo Car App screenshot Greek

Έχοντας δημιουργήσει το Volvo ID, ο κάτοχος του αυτοκινήτου πληροφορείται για τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου, το οποίο έχει σταθμευμένο, και μπορεί είτε να ενεργοποιήσει το κλιματιστικό έτσι ώστε όταν μπει στο αυτοκίνητο να έχει ήδη διαμορφωθεί η ιδανική ατμόσφαιρα αναφορικά με τη θερμοκρασία, αλλά και να ορίσει ένα πρόγραμμα αυτόματης ενεργοποίησης του κλιματισμού ή να τερματίσει τη λειτουργία του. Όλα αυτά γίνονται από τον οδηγό χωρίς να βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά από την άνεση του σπιτιού του, ή ενώ βρίσκεται εκτός σπιτιού και επιθυμεί με το που μπει στο όχημα, να υπάρχει η ιδανική θερμοκρασία. Πόσο εξυπηρετικό είναι αυτό ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες ή ακόμα και για τον προσεχή χειμώνα, μιας και ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει τη θέρμανση έτσι ώστε να είναι ήδη ζεστά με το που καθίσει στη θέση του και να μη χρειάζεται να περιμένει αρκετά λεπτά μέχρι η θερμοκρασία στο κλιματιστικό να φτάσει τα επιθυμητά επίπεδα.

Το Volvo Cars app μπορεί να εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο στον χρήστη με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, ο οδηγός μπορεί να στείλει έναν προορισμό από την εφαρμογή στο σύστημα πλοήγησης, έτσι ώστε μόλις μπει στο αυτοκίνητο να μη χρειαστεί να προγραμματίσει το GPS και να ξεκινήσει αμέσως.

Vovlo Car App screenshot Greek

Ένα ακόμη χρήσιμο χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι οι πληροφορίες που παρέχει για τις πιο πρόσφατες διαδρομές, όπως η διάρκεια, η απόσταση, τα χιλιόμετρα που διανύθηκαν αλλά και η κατανάλωση του καυσίμου του οχήματος. Με αυτόν τον τρόπο, ο οδηγός έχει μια πλήρη εικόνα των διαδρομών που πραγματοποιεί, ενώ έχει πρόσβαση και σε πληροφορίες για την αυτονομία, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας (στα μοντέλα Recharge), τα αποθέματα στο ρεζερβουάρ, αλλά και τη μέση κατανάλωση καυσίμου. Επίσης, παρέχεται δυνατότητα εύρεσης του πλησιέστερου πρατηρίου καυσίμων, αλλά και των σταθμών φόρτισης.

Πατώντας ένα πλήκτρο στον χάρτη, ο οδηγός έχει ακόμη τη δυνατότητα να δει πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία του αυτοκινήτου, με το στίγμα του, καθώς και την επιλογή να ορίσει διαδρομή, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει κάποια άλλη εφαρμογή πλοήγησης στο smartphone. Είναι αλήθεια πως όταν σταθμεύουμε το αυτοκίνητο σε περιοχή που δεν γνωρίζουμε, συχνά αντιμετωπίζουμε δυσκολία στο να θυμηθούμε πού έχουμε παρκάρει. Αυτό το πρόβλημα λύνεται με το Volvo Cars app, καθώς το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ανοίξουμε την εφαρμογή και να πατήσουμε στην επιλογή “Χάρτης” για να εντοπίσουμε το όχημά μας και να επιλέξουμε τον επόμενο προορισμό μας.

Μια ακόμη διαθέσιμη επιλογή μέσω της εφαρμογής Volvo Cars, είναι να δούμε σε τι κατάσταση είναι το αυτοκίνητό μας, όσον αφορά τη συντήρησή του. Μπορούμε να ελέγξουμε τους λαμπτήρες των φώτων, το διάστημα που απομένει ως το service (καθώς και υπενθύμιση για να προγραμματίσουμε τη συντήρηση), το υγρό για τους υαλοκαθαριστήρες, τα υγρά φρένων, το λάδι του κινητήρα, την κατάσταση των ελαστικών αλλά και το ψυκτικό υγρό, και όλα αυτά χωρίς να επισκεφθούμε καν κάποιο συνεργείο, μιας και έχουμε τις πληροφορίες με ένα άγγιγμα στην οθόνη του smartphone μας. Η δυνατότητα να ελέγξουμε την κατάσταση του οχήματός μας είναι μια πολύ χρηστική επιλογή καθώς μέσω αυτής διατηρούμε πάντα το αυτοκίνητό μας καλοσυντηρημένο και ασφαλές.

Vovlo Car App screenshot Greek

Σε άλλες χρήσιμες πληροφορίες, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου, τον αριθμό κυκλοφορίας, το μικτό βάρος, τον τύπο καυσίμου αλλά και τη χωρητικότητα του δοχείου καυσίμων.

Θα πρέπει ακόμη να αναφέρουμε πως μέσω της εφαρμογής ο οδηγός έχει πρόσβαση στο πλήρες εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου, ενώ στον τομέα της υποστήριξης υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τη Volvo μέσω τηλεφώνου αλλά και μέσω e-mail, ενώ υπάρχει δυνατότητα κλήσης της οδικής βοήθειας, η οποία προσφέρεται 24 ώρες το 24ωρο σε καθημερινή βάση, και αυτόματα εφόσον χρειαστεί, με την εταιρεία να δείχνει πως παραμένει στο πλευρό του οδηγού οποιαδήποτε στιγμή προκύψει ανάγκη.

Επίσης, η Volvo έχει φροντίσει να δίνει στα οχήματά της τη δυνατότητα να μπορούν να φιλοξενήσουν κάρτα SIM, έτσι ώστε να δημιουργηθεί WiFi hot spot από το αυτοκίνητο, στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση όσοι επιβαίνουν σε αυτό, αλλά και για τη λειτουργία εφαρμογών εγκατεστημένων στο αυτοκίνητο, οι οποίες χρειάζονται σύνδεση στο internet για να λειτουργήσουν. Στα πιο πρόσφατα μοντέλα, αυτές οι εφαρμογές περιλαμβάνουν ενσωματωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές Google

Με την εφαρμογή Volvo Cars, η Volvo καταφέρνει να εφοδιάσει τον κάτοχο του αυτοκινήτου με ένα πολυεργαλείο και όχι με μια απλή εφαρμογή, καθώς οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες, αλλά και οι λειτουργίες με τις οποίες μπορεί να γίνει ο χειρισμός του οχήματος απομακρυσμένα, δείχνουν πως η συγκεκριμένη εφαρμογή μαζί με το Volvo στο οποίο έχει επενδύσει ο κάτοχός του βελτιώνουν και εμπλουτίζουν την οδηγική εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα για το Volvo Cars app εδώ.

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Νίκος έχει πτυχίο από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα σε πολυεθνική εταιρεία ενέργειας και καυσίμων. Οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το 2007 και του αρέσουν τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top