Η Toyota “ενδίδει” στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Απ’ότι φαίνεται τελικά η Toyota μάλλον θα ενδώσει και θα μπει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παρά το γεγονός ότι μέχρι πριν λίγο κάτι τέτοιο φαινόταν να είναι χαμηλά στις προτεραιότητές της.

Ο λόγος είναι η Κίνα, καθώς η κινέζικη κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει ποσοστώσεις στην παραγωγή για “νέα ενεργειακά αυτοκίνητα” από το 2018. Η Toyota έχει δεσμευτεί να ανταποκριθεί σε αυτό κι αν θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά.

Η γνωστή ιαπωνική εταιρεία είχε λανσάρει το 2012 το RAV4 EV, ένα ηλεκτρικό SUV. Ωστόσο, τότε το μοντέλο πούλησε μόνο 2.500 μονάδες κι έτσι η Toyota αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Nikkei η εταιρεία φέρεται έτοιμη να εισέλθει στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακόμη δεν είναι γνωστό πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα παράγει στην Κίνα αλλά πιθανότατα θα εστιάσει στα SUV καθώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη συγκεκριμένη αγορά. Επιπλέον έχουν ήδη ενσωματωμένο χώρο για τις μπαταρίες.

Toyota RAV4 electric car

Σε βάθος χρόνου, η Toyota θα δώσει προτεραιότητα στις κυψέλες καυσίμου, ωστόσο, είναι δύσκολο να κατασκευάσει άμεσα σταθμούς υδρογόνου (για να τροφοδοτούνται τα οχήματα).

Όπως και να έχει, αργά η γρήγορα, με τις χώρες να θέλουν να στραφούν άμεσα στην υιοθέτηση πιο «πράσινων» λύσεων η Toyota αν θέλει να μην μείνει πίσω στις εξελίξεις πρέπει να ακολουθήσει.

Ήδη τον Δεκέμβριο, η Toyota ξεκίνησε μαζί με κάποιες θυγατρικές της μια startup προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, όσον αφορά στην Κίνα, αυτή τη στιγμή μόνο το 2% των οχημάτων της είναι ηλεκτρικά.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *