Η πρώτη ηλεκτρική Cadillac θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο

Στην ηλεκτροκίνηση περνούν οι General Motors και Cadillac, με το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο να αποκαλύπτεται τον Απρίλιο.

Εδώ και ένα χρόνο η Cadillac έχει παρουσιάσει μία προεπισκόπηση ενός ηλεκτρικού crossover, με την αμερικανική φίρμα να δηλώνει πιστή στο να ακολουθήσει το πλάνο της General Motors για μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση τα επόμενα χρόνια.

Η GM σκοπεύει να το πράξει αυτό μέσω της θυγατρικής της, με την Cadillac να έχει την προσδοκία ότι τα περισσότερα αυτοκίνητά της θα είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Η αρχική εκτίμηση, λοιπόν, έλεγε ότι η πρώτη ηλεκτρική Cadillac θα παρουσιαστεί το 2021 στην Κίνα για να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το 2022, όμως οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι αυτό θα γίνει πολύ πιο νωρίς.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της εταιρείας, Steve Carlisle, είπε στους αντιπροσώπους τη Δευτέρα (17/2) ότι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Απρίλιο. Κάτι περαιτέρω δε γνωρίζουμε στην παρούσα φάση, παρά μόνο ότι πρόκειται για ένα μεσαίου μεγέθους crossover και πως η μπαταρία του θα προσφέρει μεγάλη αυτονομία, δίχως να υπάρχει κάποια εκτίμηση αυτή τη στιγμή.

«Είναι το τέλος της εποχής των κινητήρων εσωτερικής καύσης για την Cadillac», είχε πει πριν από μερικές εβδομάδες ο Carlisle, δείχνοντας το πλάνο της Cadillac για την επόμενη δεκαετία. Αυτή τη φορά πρόσθεσε πως θα πρέπει η φίρμα να προσαρμοστεί στους δύο κόσμους, αυτόν των κινητήρων εσωτερικής καύσης και των ηλεκτρικών.

«Η Cadillac ζει σε δύο κόσμους. Στο παρόν με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και στο ηλεκτρικό μέλλον. Το μεγαλύτερο μήνυμα είναι αρπάξουμε την ευκαιρία με το υπάρχον περιεχόμενο. Μπαίνουμε σε αυτή τη δεκαετία ως εταιρεία με κινητήρες εσωτερικής καύσης και θέλουμε να βγούμε από αυτή ως εταιρεία με ηλεκτρικές μπαταρίες.

Οπότε, πρέπει να τα καταφέρουμε και τα δύο ταυτόχρονα», ήταν τα λόγια του. Τέλος, να σημειωθεί ότι η Cadillac έχει νέα ανανεωμένη γκάμα, με το πιο παλιό μοντέλο να είναι το XT4, ενώ αναμένεται να υπάρξει και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση της επόμενης γενιάς του Escalade.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *