Close

Tesla Model S P85 Shooting Brake: Ολλανδός σχεδιαστής έφτιαξε ξεχωριστή έκδοση του ηλεκτρικού station (video)

Ένας Ολλανδός σχεδιαστής κατασκεύασε μία ξεχωριστή έκδοση του Tesla Model S P85, την Shooting Brake, που έχει πράσινο μεταλλικό χρώμα.

Από το 2012 το Tesla Model S κυκλοφορεί στην αγορά, όμως ο Ολλανδός συλλέκτης Φλορίς ντε Ραάντ θέλησε να μετατρέψει σε κάτι ξεχωριστό το P85, που είχε στην κατοχή του.

Ο ντε Ραάντ είναι φανατικός υποστηρικτής των πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2008 και όταν σκέφτηκε να κάνει την εν λόγω μετατροπή, στράφηκε στον συμπατριώτη του σχεδιαστή, Νιελς φαν Ρόι, με την ομάδα σχεδιασμού του να είναι υπεύθυνη για την πολύ ξεχωριστή έκδοση του Model S P85, με την ονομασία Shooting Break.

Σε αυτή προστέθηκε ένα μοναδικό μεταλικό πράσινο χρώμα, που καλύπτει όλο το μέρος του αυτοκινήτου, ώστε να δοθεί στο Model S P85 μία πιο τολμηρή στάση, προσθέτοντας νέα γραφικά. Μέσω οπτικών γραμμών, κάθε γραφικό διασυνδέεται, ενώ τα kick-ups στις γυάλινες περιοχές αυξάνουν την αίσθηση της σταθερότητας.

Η λωρίδα χρωμίου, που περιβάλλει τα πλαϊνά παράθυρα, δίνει στο αυτοκίνητο έναν εκφραστικό σχεδιασμό Shooting Brake. Το δυναμικό προφίλ χρωμίου προσθέτει οπτικό μήκος και μειώνει την επιπλέον οπτική μάζα, που φέρει ένα αυτοκίνητο station με την εκτεταμένη γραμμή οροφής.

«Ο σχεδιασμός είναι ο πιο σημαντικός λόγος για αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο, ανεξάρτητα από την τιμή και τη γενιά ή την ηλικία του αγοραστή. Έτσι, επενδύσαμε πολύ χρόνο στη διαδικασία σχεδιασμού του Shooting Brake. Ξεκινήσαμε με το γράψιμο της στρατηγικής σχεδιασμού.

Αφού άρχισε η έρευνα σχεδιασμού, ξεκίνησε και το ζωγράφισμα. Οι αισθητικές αυτής της έκδοσης εξελίχθηκαν σχολαστικά μέσω τριών προτάσεων σχεδιασμού, μέσα στις οποίες δημιουργήθηκαν 16 διαφορετικά θέματα σχεδιασμού.

Η έρευνά μας εστίασε στη συγκριτική αξιολόγηση estate αυτοκινήτων υψηλής απόδοσης, one-off οχήματα και των τάσεων της αγοράς. Βασισμένοι σε αυτή την εκτενή έρευνα σχεδιασμού, φτιάξαμε το νέο DNA για το Shooting Brake.

Η έκδοση αυτή συγχωνεύεται με το βασικό όχημα της Tesla, ενώ επικοινωνεί ξεκάθαρα με τη φόρμα, τη γλώσσα σχεδιασμού και τα υλικά, ώστε να είναι ένα φτιαγμένο στα μέτρα του Shooting Brake.

Τα συναισθηματικά στοιχεία του θέματος, που επιλέχτηκε, είναι η δυναμική του, το ισχυρό προφίλ του με συνεχείς ρέουσες γραμμές και φυσικά προσθέσαμε ένα εντελώς νέο sculpted πίσω μέρος, διατηρώντας ζωντανούς τους ώμους του αυτοκινήτου για να εξασφαλίσουμε μία τολμηρή στάση», δήλωσε ο Ρόι.

«Η ιδέα ήταν να μεταφράσω το δικό μου Tesla Model S σ’ ένα δυναμικό, επιδεικτικό και κομψό Shooting Brake, παρά να δημιουργήσω ένα αυτοκίνητο με μέγιστο χώρο αποσκευών. Ο Νιελς φαν Ρόι δημιούργησε πολλές επιλογές για τη μετατροπή, εστιάζοντας στο σχεδιασμό σε συνδυασμό με τα περιορισμένα κόστη, καθιστώντας έτσι το coach building διαθέσιμο για μία μεγαλύτερη ομάδα γνώσεων.

Από εκεί και πέρα, να σημειωθεί πως το Tesla Model S P85 Shooting Brake έκανε παγκόσμιο ντεμπούτο το καλοκαίρι του 2018 στη Διεθνή Έκθεση Concours d’Élégance Paleis Het Loo στο Άπελντορν της Ολλανδίας, έχοντας την υποστήριξη και της ολλανδικής κατασκευάστριας ελαστικών Vredestein.

Τέλος, για την ιστορία το Model S P85 βγήκε στην παραγωγή από το 2012 μέχρι το 2014, με μπαταρία 85 kWh, αυτονομία 426 χιλιόμετρα στον κύκλο EPA και 528 στον τότε κύκλο NEDC, σύστημα Rear-Wheel Drive, απόδοση 469 ίππους και 601 Nm ροπή (931 Nm στην Performance Plus έκδοση), επιτάχυνση από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα τα 209 χλμ./ώρα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top