Το Tesla Μodel 3 διαθέτει κάμερα αναγνώρισης προσώπου

Εφοδιασμένο με κάμερα αναγνώρισης προσώπου είναι το Tesla Model 3, με την εταιρεία ωστόσο να τονίζει πως ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί η λειτουργία της.

Κατά τη διάρκεια παράδοσης των πρώτων 30 Tesla Model 3, όπου έγιναν στην ουσία και τα επίσημα αποκαλυπτήρια του πιο προσιτού μοντέλου της εταιρείας, η έμφαση δόθηκε στα στοιχεία που αφορούσαν κυρίως την απόδοση και το επίπεδο αυτονομίας του αυτοκινήτου.

Την παράσταση έκλεψε επίσης το εσωτερικό του Model 3 με το ιδιαίτερα λιτό κόκπιτ στο οποίο δεσπόζει μια πολυ-λειτουργική οθόνη αφής, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ξεκλειδώνει το νέο ηλεκτρικό της Tesla.

Ένα νέο στοιχείο που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και που σιγά σιγά ανακαλύπτουν όσοι έχουν την τύχη να έρθουν σε επαφή με το αυτοκίνητο είναι η κάμερα αναγνώρισης προσώπου που υπάρχει στο πάνω μέρος του παρμπρίζ.

Αυτόνομα οχήματα: Ανάγκη για κάμερα με αναγνώριση προσώπου

Η Tesla επιβεβαίωσε στο Electrek την ύπαρξή της τονίζοντας πως δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα και πως αυτό θα συμβεί μελλοντικά μέσω ενημερώσεων λογισμικού, χωρίς ωστόσο να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ειδικοί εκτιμούν πως η κάμερα αναγνώρισης προσώπου που καταγράφει τις αντιδράσεις και τη συμπεριφορά του οδηγού, αποτελεί απαραίτητο εξάρτημα για την αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 3 (Level 3).

Το σύστημα Autopilot που εφοδιάζει τα μοντέλα της Tesla υποστηρίζει αυτή τη στιγμή αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2 (Level 2).

Η εταιρεία να τονίζει πως με τις over-the-air αναβαθμίσεις λογισμικού μπορούν να ενεργοποιηθούν λειτουργίες που επιτρέπουν ακόμα και πλήρη αυτόνομη οδήγηση (Επίπεδο 5), καθώς τα αυτοκίνητά της ήδη διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *