Συμφωνία DHL και Volvo για δοκιμή ηλεκτρικών φορτηγών
Close

Συμφωνία DHL και Volvo για δοκιμή ηλεκτρικών φορτηγών

Στους δρόμους της Σουηδίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρώτες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες των φορτηγών της Volvo και της DHL. H δοκιμή αφορά σε φορτηγά μεγάλου φορτίου που θα δείξει εάν μπορούν οι μελλοντικές μεταφορές να γίνουν πιο καθαρές.

Το δοκιμαστικό όχημα είναι το Volvo FH, το ηλεκτρικό φορτηγό της εταιρείας, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως και 60 τόνους φορτίου, κινούμενο αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Η δοκιμαστική διαδρομή θα έχει μήκος 150 χιλιόμετρα, μεταξύ δύο σταθμών της DHL, ενώ το φορτηγό της Volvo μετά το τέλος της κάθε δοκιμής θα πηγαίνει στο Γκέτεμποργκ για επαναφόρτιστη των μπαταριών του.

Πλήθος δεδομένων αναμένεται να συλλεχθεί από αυτές τις δοκιμές αναφορικά με τα κόστη της ηλεκτρικής ενέργειας, το πόσο επηρεάζουν οι καιρικές συνθήκες την κίνηση των οχημάτων και άλλες παραμέτρους, οι οποίες θα κρίνουν το πόσο γρήγορα μπορεί να περάσει στην ηλεκτρική εποχή ένας μεταφορέας. Ο σκοπός της Volvo Trucks είναι να εξηλεκτρίσει πλήρως την γκάμα των οχημάτων της.

Πηγή

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top