Έξυπνες πόλεις

Στην Οκλαχόμα ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια ηλιακών κυττάρων των ΗΠΑ

Η Enel North America έχει ορίσει την Οκλαχόμα ως την προτιμώμενη επιλογή της για το προγραμματισμένο εργοστάσιο ηλιακών συλλεκτών και κυψελών ισχύος 3 γιγαβάτ (GW).

Το εργοστάσιο, το οποίο ανακοίνωσε η Enel τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα που θα παράγει ηλιακά κύτταρα στις ΗΠΑ, με την εταιρεία τελικά να σχεδιάζει να διπλασιάσει τη χωρητικότητά του στα 6 GW.

Ο Τζιοβάνι Μπερτολίνο, επικεφαλής της θυγατρικής εταιρείας παραγωγής ηλιακής ενέργειας της Enel στις ΗΠΑ 3Sun USA, δήλωσε:

“Έχουμε προσδιορίσει την Οκλαχόμα ως την κορυφαία υποψήφια και είμαστε ενθουσιασμένοι με τη δυνατότητα να επεκτείνουμε την παρουσία μας στην πολιτεία.”

Η Enel North America έχει ήδη γραφείο στην Οκλαχόμα Σίτι και χαρτοφυλάκιο 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων αιολικών έργων στην πολιτεία.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2024 και η εγκατάσταση θα επικεντρωθεί στην παραγωγή κυψελών διπροσωπικής ετεροσύνδεσης (HJT), που συνδυάζουν πτυχές συμβατικών κρυσταλλικών ηλιακών κυψελών με ηλιακά κύτταρα λεπτής μεμβράνης. Το εργοστάσιο αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας.

Πηγή: electrek.co

Συντάκτης Αλέξανδρος Παππάς

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Όλα τα άρθρα του συντάκτη

Σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *