Οι εκπομπές ρύπων προβλέπεται να μειωθούν κατά 8% λόγω κορονοϊού
Close

Οι εκπομπές ρύπων προβλέπεται να μειωθούν κατά 8% λόγω κορονοϊού

Οι εκπομπές ρύπων θα μειωθούν κατά 8% το 2020 λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Διεθνούς Πρακτορείου Ενέργειας.

Η κρίση του κορονοϊού καλά κρατεί. Σε όλον τον κόσμο έχουν «παγώσει» τα πάντα, άπαντες είναι σε καραντίνα, ενώ σε κάποιες χώρες, όπως και στη δική μας, έχει απαγορευτεί και η κυκλοφορία στους δρόμους, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να έχει μειωθεί, ήδη, η ρύπανση στις μεγαλουπόλεις, όπως παρουσίασε πριν από λίγο καιρό η Inrix, η οποία παρέχει στις αυτοκινητοβιομηχανίες και στις αρμόδιες αρχές των μεγαλουπόλεων για την οδική κυκλοφορία, παγκοσμίως, πληροφορίες για την κίνηση και τη στάθμευση.

Επίσης, λίγες μέρες αργότερα, η Fastned, που παρέχει υποδομή για σταθμούς φόρτισης, κυρίως στη Γερμανία και στην Ολλανδία, ανέφερε πως στο δίκτυό της είναι μειωμένη η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αυτή τη φορά έρχεται να κάνει πρόβλεψη το Διεθνές Πρακτορείο Ενέργειας (International Energy Agency) κατά τη δημοσίευση τoυ review της Παγκόσμιας Ενέργειας για το 2020 (Global Energy Review), όπου γίνεται ανάλυση των δεδομένων, έπειτα από το πέρας άνω των 100 ημερών του νέου έτους.

Σε αυτό παρουσιάζονται οι επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στην παγκόσμια ζήτηση ενέργειας και στις εκπομπές των ρύπων. Τα αποτελέσματα, λοιπόν, αυτής της μικρής ανασκόπησης δείχνουν ότι οι ρύποι θα μειωθούν κατά περίπου 8% το 2020, σε σύγκριση με πέρυσι, λόγω της πανδημίας, αφού έχει μειωθεί η κίνηση στους δρόμους σε όλο τον πλανήτη.

Όσον αφορά τη ζήτηση ενέργειας, η εκτίμηση του IEA είναι ότι τη φετινή χρονιά θα μειωθεί κατά 6%. «Αυτό είναι ένα ιστορικό σοκ για την ενέργεια παγκοσμίως.

Εν μέσω της υπάρχουσας κρίσης στην υγεία και στην οικονομία, η πτώση στη ζήτηση για σχεδόν όλα τα μεγάλα καύσιμα είναι κλονισμένη, ειδικά για το κάρβουνο, το πετρέλεαιο και τη βενζίνη. Μόνο οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας διατηρούνται κατά τη διάρκεια της ανυπόφορης μείωσης στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Είναι ακόμα πολύ νωρίς να ορίσουμε τις μακροχρόνιες επιπτώσεις, αλλά η βιομηχανία της ενέργειας θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που ήταν πριν την κρίση», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του IEA.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top