Μειωμένη η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για την φόρτιση οχημάτων λόγω της πανδημίας

Η Fastned δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στη Γερμανία και την Ολλανδία, παρέχοντας υποδομή για σταθμούς φόρτισης. Στο πλαίσιο της παρουσίασης των οικονομικών της αποτελεσμάτων σημειώνει ότι η μείωση μετακινήσεων λόγω του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα τη μειωμένη ζήτηση για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στο δίκτυό της.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο της Fastned σημείωσε πτώση της τάξης του 70% για την περίοδο από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και σήμερα, σε σχέση με τα δεδομένα του Φεβρουαρίου του 2020, προτού να ξεσπάσει η πανδημική κρίση. Τόσο η Ολλανδία όσο και η Γερμανία πλήττονται από την εμφάνιση της ασθένειας του Covid-19, με εφαρμογή περιοριστικών μέτρων από την πλευρά των κυβερνήσεων, επομένως είναι λογικό να εμφανίζεται μειωμένη και η χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Καθυστερήσεις αναμένεται να σημειωθούν και στη δημιουργία νέων υποδομών από την πλευρά της Fastned, αφού η κρίση δείχνει να έχει συνέχεια. Το καλό είναι ότι η εταιρεία είχε καταφέρει να κλείσει το οικονομικό έτος 2019 με ταμειακά διαθέσιμα της τάξης των 19 εκατομμυρίων ευρώ, επομένως υπάρχει ένα “μαξιλάρι” ασφαλείας για τις δύσκολες εποχές αυτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *