Έως και 5 φορές μεγαλύτερη αυτονομία μπορεί να αποκτήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τεχνολογία μπαταρίας με νανοΐνες από ανακυκλωμένο κέβλαρ. Μία ομάδα από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν μελετά εναλλακτικούς τρόπους κατασκευής μπαταριών για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.
Η αυτονομία ενός ηλεκτρικού οχήματος εκτιμάται ότι θα μπορεί να πενταπλασιαστεί με τη χρήση των νανοϋλικών από κέβλαρ, κάτι που θα μπορούσε να ξεκινήσει μία επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση. Σε σχέση με την υπάρχουσα τεχνολογία κατασκευής μπαταριών, η συγκεκριμένη διάταξη θα μπορεί να αλλάξει το προσδόκιμο ζωής των μπαταριών, καθώς και το αριθμό των κύκλων φόρτισης μίας μπαταρίας.
Με τη νέα διάταξη είναι εφικτή η αύξηση της χωρητικότητας των μπαταριών που χρησιμοποιούνται, στοιχείο που θα έχει και το ευεργετικό αποτέλεσμα της αύξησης της αυτονομίας. Οι κατασκευαστές αγωνίζονται να παρουσιάσουν μοντέλα με μεγάλη αυτονομία, όπως το τελευταίο concept της Mercedes, ή οι προτάσεις της Lucid.
Ο πενταπλασιασμός της αυτονομίας, πάντως, είναι ένα μεγάλο στοίχημα που μπορεί να βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο σήμερα, αλλά θα μπορούσε να φέρει μεγάλες ανατροπές προς όφελος της ηλεκτρικής κίνησης των οχημάτων.
Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.