Close

Ρεκόρ παραγωγής σημείωσε η Tesla το πρώτο 3μηνο του 2018

Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση ήρθε. Την Τρίτη 3/4 η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2018 και βάσει αυτών η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 34.494 μονάδες, όντας και με διαφορά το ποιο παραγωγικό τρίμηνο στην ιστορία της εταιρείας.

Σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017 σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 40% και αυτό οφείλεται στην αύξηση της παραγωγής του Model 3, του πιο προσιτού ηλεκτρικού που διαθέτει στην προϊοντική της γκάμα, πάνω στο οποίο ποντάρει πολλά η Tesla.

Εφιαλτικά σενάρια για το μέλλον της Tesla

Όπως τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, δεν θα χρειαστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου φέτος, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να υπολείπεται των στόχων της.

Η μετοχή της εταιρείας, μετά την βουτιά 22% που έκανε μέσα στο Μάρτιο, άρχισε να ανακάμπτει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, παρουσιάζοντας αύξηση 4,64% (στα 264,19 δολάρια η τιμής της μετοχής στις 18:30 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τους τρεις πρώτους μήνες του 2018 κατασκευάστηκαν 24.728 Model S και Model X και 9.766 Model 3.

Tesla Greece: Τι αναφέρει το καταστατικό της για τα αυτοκίνητα Tesla

Τις τελευταίες επτά ημέρες κατασκευάστηκαν 2.020 Model 3 γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά που έγραφε ο Elon Musk στο e-mail που απέστειλε τις τελευταίες ώρες στους υπαλλήλους της Tesla. Όπως αποκάλυψε ο CEO της Tesla, τον τελευταίο καιρό έχει αναλάβει υπό την επίβλεψή του τη διαδικασία παραγωγής του Model 3, μένοντας μάλιστα αρκετές φορές εντός του εργοστασίου.

Στόχος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι μέσα στο επόμενο τρίμηνο η εβδομαδιαία παραγωγή του Model 3 να προσεγγίσει τις 5.000 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά στις παραδόσεις, αυτές ανήλθαν σε 29.980 μονάδες που μεταφράζονται σε 11.730 Model S, 10.070 Model X και 8.180 Model 3.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ποιότητα κατασκευής του Model 3, λόγω κάποιων δημοσιευμάτων που είχαν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα.

“Η ποιότητα του Model 3 που βγαίνει από την παραγωγή είναι στο υψηλότερο επίπεδο που έχουμε δει σε όλα μας τα προϊόντα. Αυτό αντανακλάται στην ένθερμη και απολαυστική εμπειρία που έχουν οι πελάτες μας με το Model 3. Η ικανοποίηση των πελατών για το Model 3 ανέρχεται στο 93%, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Tesla”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Πηγή 1, 2

Ο Μένιος Κατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και κατάγεται από τη Λήμνο. Σπούδασε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1997 από το πρώτο αθλητικό site της Ελλάδας, το sport.gr (Sportline), στο οποίο εργάστηκε επί μια δεκαετία. Παράλληλα, έγραφε για το αγαπημένο του σπορ, τα MotoGP, στο motograndprix.gr καθώς επίσης και στο περιοδικό MotoGP World. Έχει δουλέψει επίσης στο wmotors.gr και caranddriver.gr, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Car and Driver και Moto&Rider.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top