Νέα εφαρμογή της BMW μετατρέπει το plug-in υβριδικό αυτοκίνητο σε πλήρως ηλεκτρικό

Μία νέα εφαρμογή για να γίνει χρήση μόνο του ηλεκτρικού κινητήρα εντός πόλης εφηύρε η BMW. Διαβάστε ποια θα είναι τα προνόμια.

Να βοηθήσει τους οδηγούς των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων της να χρησιμοποιήσουν μόνο τον ηλεκτρικό κινητήρα εντός πόλης θέλησε η BMW.

Γι’ αυτόν το σκοπό, η γερμανική εταιρεία εφηύρε μία νέα εφαρμογή, η οποία δημιουργήθηκε από μέλος του BMW Group στο Ρότερνταμ και δίνει τη δυνατότητα για μετατροπή του plug-in υβριδικού αυτοκινήτου σε πλήρως ηλεκτρικό.

Πώς γίνεται αυτό; Η εφαρμογή εντοπίζει την τοποθεσία του κάθε οδηγού και μόλις εντοπίσει ότι μπήκε σε μία από τις περίπου 80 ζώνες με χαμηλούς ρύπους σε πόλεις της Ευρώπης, τότε το κάθε αυτοκίνητο περνάει σε καθαρά ηλεκτρικό mode.

Αν δε γίνει αυτό αυτόματα, η εφαρμογή προτρέπει τον ίδιο τον οδηγό να το κάνει, οπότε και πάλι δεν υπάρχει λόγος να μη λειτουργήσει. Μάλιστα, η BMW έδωσε δοκιμαστικά σε 50 οδηγούς συντεταγμένες από προκαθορισμένες περιοχές σε κάθε πόλη, με τη νέα αυτή εφαρμογή να συνδέεται στο αυτοκίνητό τους.

Αυτή δείχνει ότι λειτουργεί, με δεδομένο ότι, μετά από μερικούς μήνες δοκιμών, η BMW λέει ότι το 90% όλων των διαδρομών, που δοκιμάστηκαν εντός της ζώνης με χαμηλούς ρύπους, έγιναν μόνο με τη χρήση ηλεκτρικού κινητήρα από τους οδηγούς του κάθε οχήματος.

Ωστόσο, υπάρχει και μία προϋπόθεση για να λειτουργήσει η εφαρμογή. Θα πρέπει το κάθε αυτοκίνητο να είναι πλήρως φορτισμένο, ώστε να μπορέσει να διανύσει τις αποστάσεις σε πλήρως ηλεκτρικό mode, τη στιγμή που τα περισσότερα υβριδικά της BMW έχουν αυτονομία μέχρι 97 χιλιόμετρα.

Από εκεί και πέρα, για να δώσει ένα παραπάνω κίνητρο στους οδηγούς, η BMW θα έχει και τα λεγόμενα BMW Points, τα οποία θα επιβραβεύουν τους οδηγούς για κάθε χιλιόμετρο, που έκαναν σε πλήρως ηλεκτρικό mode, με διάφορα προνόμια, όπως η δωρεάν φόρτιση σε σταθμούς της εταιρείας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι αυτό είναι άλλο ένα βήμα της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας προς την ηλεκτροκίνηση, καθώς πρόσφατα ανακοίνωση την απόσυρση δύο κινητήρων πετρελαίου, του τρίλιτρου με τετραπλό τούρμπο και έξι κυλίνδρους των 400 ίππων και του οικονομικού τρικύλινδρου 1.5 λίτρων, που χρησιμοποιούταν σε αρκετά Mini Cooper D.

Όλα αυτά, ενώ πριν από λίγο καιρό έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ηλεκτρικού i4, το οποίο θα έχει ισχύ 522 ίππους και αυτονομία για 600 χιλιόμετρα, δείχνοντας ότι το μέλλον της BMW είναι καθαρά ηλεκτρικό.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *