Close

BMW Concept i4: Ηλεκτρικό GT με 522 ίππους και αυτονομία 600 χιλιόμετρα (video)

Η BMW παρουσίασε το Concept i4, ένα ηλεκτρικό GT με 522 ίππους και αυτονομία 600 χιλιόμετρα, το οποίο αποτελεί προεπισκόπηση αυτού που θα δούμε το 2021.

Ένα ηλεκτρικό GT με σπορ εμφάνιση ετοιμάζει η BMW για το 2021. Μετά τα i3 και iX3, η γερμανική εταιρεία θα βγάλει στην παραγωγή το i4 του χρόνου. Ωστόσο, θέλησε από τώρα να μας προϊδεάσει για το τι πρόκειται.

https://www.youtube.com/watch?v=bZumk8qqA_c

Γι’ αυτό αποκάλυψε το Concept i4, το οποίο αποτελεί προεπισκόπηση του μοντέλου, που θα δούμε το 2021. Αυτό, λοιπόν, θα έχει έναν ηλεκτρικό κινητήρα με απόδοση 522 ίππους, η οποία θα μεταδίδεται όλη στους πίσω τροχούς (Rear-Wheel Drive). Η μπαταρία του θα έχει χωρητικότητα 80 kWh και θα προσφέρει αυτονομία για 600 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP.

Όσον αφορά τις επιδόσεις του, θα επιταχύνει από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητά του να ξεπερνάει τα 200 χλμ./ώρα. Μάλιστα, θα έχει τρία οδηγικά mode, τα Core, Sport και Efficient, που προσφέρουν μοναδικά widgets και γραφικά για διαφορετικούς σκοπούς.

Για παράδειγμα το Core βάζει τον τομέα του οδηγού σε μία ενημερωμένη ερμηνεία των τεσσάρων widget, που είναι εξοικειωμένα με το concept των υπαρχόντων μοντέλων. Στο Sport τα widget έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους και δημιουργούν μία εστιασμένη προβολή, με τις πλευρικές κινήσεις πίσω από τις ζώνες να χρησιμοποιούνται για να δείξουν πόσο κλειστή είναι η επόμενη γωνία, διευκολύνοντας την προνοητική οδήγηση, ενώ στη δεξιά περιοχή της οθόνης εμφανίζονται συγκεκριμένες λειτουργίες με παρόμοιο τρόπο με την εφαρμογή χρονομέτρησης γύρου της BMW M.

Στο Efficient ξεκινά μία προβολή υποβοηθούμενης οδήγησης, που στον οδηγό τι εντοπίζουν οι αισθητήρες του αυτοκινήτου, κάτι που προσφέρει βαθύτερες γνώσεις για την τεχνολογία του οχήματος, όπως είναι ο τρόπος επικοινωνίας με το περιβάλλον, και βασικές πληροφορίες για την αποτελεσματική οδήγηση. Μάλιστα, ανάλογα με το ποιο οδηγικό mode έχει επιλεγεί, αλλάζει και ο ήχος του i4.

Από εκεί και πέρα, τα μπροστινά και τα πίσω φώτα θα είναι διαφορετικά από τα υπόλοιπα μοντέλα των Βαυαρών, ενώ δεν είναι σίγουρο αν θα έχουμε και στο μοντέλο παραγωγής αυτόν τον πίσω προφυλακτήρα με τον ενσωματωμένο διαχύτη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι η θύρα φόρτισης βρίσκεται στο πίσω δεξί μέρος και όχι μπροστά αριστερά, όπως συνηθίζεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι που ίσως προκαλέσει πρόβλημα στους σταθμούς φόρτισης, όσον αφορά την τοποθέτηση του αυτοκινήτου.

Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον έχει και το εσωτερικό του i4, όπου παρουσιάζονται μοναδικά χαρακτηριστικά, τα οποία δεν έχουμε δει ποτέ σε κανένα άλλο αυτοκίνητο. Για πρώτη φορά βλέπουμε το καμπυλωτό πλαίσιο, που ενώνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη infotainment, με τον ξεχωριστό σχεδιασμό του τιμονιού να κάνει τη διαφορά, τη στιγμή που υπάρχουν κοντρόλ αφής για τη ρύθμιση του κλιματισμού.

Ωστόσο, τα υλικά του εσωτερικού πιθανότατα δε θα είναι τα ίδια στο μοντέλο παραγωγής, αλλά θα διατηρηθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του σχεδιασμού, που βλέπουμε στο Concept. Τέλος, να σημειωθεί ότι το i4 παραγωγής θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του κάποια στιγμή μέσα στο 2021.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top