Mayflower Autonomous Ship

Mayflower Autonomous Ship: Αυτόνομο τριμαράν ετοιμάζεται για υπερατλαντικό ταξίδι [photos + video]

To 1620 το βρετανικό πλοίο Mayflower, μετέφερε τους πρώτους Άγγλους Προτεστάντες στις ΗΠΑ, σε ένα ταξίδι που διήρκησε 10 εβδομάδες. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 132 επιβάτες.

Σήμερα, η σύγχρονη εκδοχή του Mayflower ετοιμάζεται να επαναλάβει το υπερατλαντικό ταξίδι μόνο που σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά.Το Mayflower Autonomous Ship, όπως ονομάζεται, δεν θα έχει καπετάνιο, ούτε επιβάτες.

Θα πραγματοποιήσει το ταξίδι των 3.220 μιλίων λειτουργώντας αυτόνομα, χάρη στο πανίσχυρο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που έχει εξελίξει η IBM!

Το ταξίδι του πλήρως αυτόνομου πλοίου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να διαρκέσει από δύο έως έξι εβδομάδες.

Πέρα από την τεχνητή νοημοσύνη που θα έχει τον πλήρη έλεγχο του ταξιδιού, το 15μετρο τριμαράν, θα κινείται από ενέργεια που θα αντλεί από τον ήλιο χάρη στα ηλιακά πάνελ που διαθέτει.

Το Mayflower Autonomous Ship είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και αποτελεί δημιουργία της Promare (Promoting Marine Research and Exploration) η οποία συνεργάστηκε με την IBM για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και την M Subs, μια εταιρεία που κατασκευάζει υποβρύχια.

Mayflower Autonomous Ship
Mayflower Autonomous Ship

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του τριμαράν χρησιμοποιεί αλγόριθμους και computer vision για την ασφαλή πλοήγηση κατά τη διάρκεια του πολυήμερου ταξιδιού.

Για να γίνει πραγματικότητα το project χρειάστηκαν κεφάλαια τα οποία διέθεσαν εταιρείες όπως η Rolls Royce, η Honeywell, η ABB και η Wartsila.

Ο συνιδρυτής της Promare, Brett Phaneuf μεγάλωσε στη Βοστώνη, που αποτέλεσε και τον προορισμό του ταξιδιού του Mayflower πριν από 400 χρόνια.

Η ρομποτική και η αυτόνομη οδήγηση του κέντρισαν το ενδιαφέρον και πλέον αναζητά τρόπους για να φέρει επανάσταση στον τομέα των θαλάσσιων ταξιδιών. Και απ’ ότι φαίνεται βρίσκεται πολύ κοντά στο να το καταφέρει.

Mayflower Autonomous Ship
Mayflower Autonomous Ship
Mayflower Autonomous Ship
Mayflower Autonomous Ship
Mayflower Autonomous Ship
Mayflower Autonomous Ship

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *