Το πρώτο αυτόνομο ηλεκτρικό πλοίο σαλπάρει το 2019
Close

Το πρώτο αυτόνομο ηλεκτρικό πλοίο σαλπάρει το 2019

Το πρώτο αυτόνομο ηλεκτρικό πλοίο θα “βάλει πλώρη” για τις ανοιχτές θάλασσες το 2019. Πρόκειται για ένα εμπορικό πλοίο, το οποίο αποτελεί “καρπό” της Νορβηγικής εταιρείας χημικών Yara International και της επίσης Νορβηγικής Kongsberg, η οποία σχεδίασε την ηλεκτρική τεχνολογία και τα αυτόνομα συστήματα του πλοίου.

Το πλοίο είναι 100% ηλεκτρικό, λειτουργώντας με μπαταρίες κι έτσι θα συμβάλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ταυτόχρονα, έχει σχεδιαστεί να μεταφέρει εμπορεύματα, τα οποία κανονικά θα μεταφέρονταν μέσω φορτηγών. Έτσι, θα μειωθούν 40.000 διαδρομές με φορτηγά, γεγονός που συμβάλει και στην ασφάλεια των δρόμων.

Η φόρτωση και η εκφρόρτωση θα γίνονται μέσω μηχανημάτων. Το 2018 το εμπορικό θα πλέει με επίβλεψη, ενώ το 2019 ο χειρισμός του θα πραγματοποιείται μέσω ασύρματου ελέγχου. Οι δύο εταιρείες ευελπιστούν ότι μέχρι το 2020 τα πλοία θα μπορούν να φορτώνουν και να πλέουν χωρίς καμία επίβλεψη.

Αρχικά τα εν λόγω πλοία θα χρησιμοποιούνται μόνο στη Νορβηγία, αλλά οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες αυτόνομης ναυτιλίας και σε άλλες χώρες.

Πηγή

Η Λαΐδα Λιμνιάτη γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος τεχνολογίας στα περιοδικά RAM και xAKER, στο Pathfinder.gr, στο περιοδικό COMBusiness, στο ημερήσιο Newsletter COMToday και στη Ναυτεμπορική. Επίσης, έχει υπάρξει Υπεύθυνη Επικοινωνίας στη WOT και Marketing Executive στη Merlien Institute.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top