Formula E: Οδηγός του ηλεκτρικού πρωταθλήματος αποκλείστηκε από αγώνα esports

Ο Ντάνιελ Αμπτ αποκλείστηκε από αγώνα esports της Formula E, καθώς έλαβε βοήθεια από άλλον οδηγό, με την Audi να αναστέλει τη συμμετοχή του.

Το πρώτο ηλεκτρικό πρωτάθλημα με μονοθέσια στην ιστορία αποτελεί η Formula E και κάθε χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερο κοινό. Όμως, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν υπάρχει δράση στις πίστες, καθώς έχουν αναβληθεί τα πάντα.

Έτσι, οι διοργανωτές του ηλεκτρικού μηχανοκίνητου σπορ δημιούργησαν το Race at Home Challenge μέσω των esports, με τους οδηγούς να φτιάχνουν ειδικό προσομοιωτή στο σπίτι τους, ώστε να λάβουν μέρος.

Μάλιστα, ο πέμπτος γύρος, με την ονομασία Challenge Grid, είχε οριστεί ως αγώνας για φιλανθρωπικό σκοπό, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τη Unicef και να βοηθηθούν τα παιδιά, που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Σε αυτόν τον αγώνα, λοιπόν, οι Ζαν Ερίκ Βερν και Στόφελ Φαντόρν άρχισαν να υποπτεύονται ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Ντάνιελ Αμπτ, όταν είδαν ξαφνικά την απόδοσή του να ανεβαίνει, ώστε να έχει καλύτερο αποτέλεσμα.

Αμέσως θορυβήθηκαν οι διοργανωτές και ερεύνησαν τους ισχυρισμούς, ώστε να παρακάμψουν διευθύνσεις IP και να ανακαλύψουν ότι δε βρισκόταν ο Αμπτ στον προσομοιωτή, αλλά ένας άλλος οδηγός. Ο λόγος για τον επαγγελματία οδηγό σε προσομοιωτή, Λόρενζ Χέρζινγκ, ο οποίος κατάγεται από την Αυστρία και βοήθησε τον Αμπτ, κάτι που φυσικά είναι ενάντια στους κανονισμούς.

Έτσι, αποκλείστηκαν αμφότεροι από τα αποτελέσματα του αγώνα, με τον Αμπτ να χάνει την έκτη θέση, που είχε κατακτήσει, και τον Χέρζινγκ να μην έχει δικαίωμα για συμμετοχή σε κάθε μελλοντικό Challenge της Formula E.

Μάλιστα, ο αποκλεισμός από τα αποτελέσματα ήταν το λιγότερο για τον Αμπτ, καθώς η Audi ανέστειλε τη συμμετοχή του με άμεση ισχύ, ενώ κλήθηκε να πληρώσει και πρόστιμο 10000 ευρώ, όσο είναι η υποχρεωτική δωρεά από κάθε οδηγό. «Ο Ντάνιελ Αμπτ δεν οδήγησε ο ίδιος το μονοθέσιό του στις κατατακτήριες δοκιμές και στον πέμπτο γύρο του Race at Home Challenge στις 23 Μαΐου, αλλά το έκανε ένα επαγγελματίας οδηγός σε προσομοιωτή (Sim-Racer).

Κατευθείαν απολογήθηκε γι’ αυτό την επόμενη μέρα και αποδέχτηκε τον αποκλεισμό. Η ακεραιότητα, η διαφάνεια και η συνεπής συμμόρφωση μαζί με τους εφαρμόσιμους κανονισμούς είναι πρώτες προτεραιότητες για την Audi. Αυτό ισχύει για όλες τις δραστηριότητες, όπου εμπλέκεται η εταιρεία, χωρίς καμία εξαίρεση.

Γι’ αυτό, η Audi Sport αποφάσισε να αναστείλει τη συμμετοχή του Ντάνιελ Αμπτ με άμεση ισχύ», ανέφερε η ανακοίνωση της Audi Sport. Βέβαια, ο Αμπτ παραδέχτηκε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη απ’ όλους, όμως ήταν αργά και το κακό είχε γίνει.

«Θα ήθελα να απολογηθώ στη Formula E, σε όλους τους οπαδού, στην ομάδα μου και στους άλλους οδηγούς που κάλεσα εξωτερική βοήθεια κατά τη διάρκεια του αγώνα το Σάββατο. Δεν το πήρα όσο σοβαρά έπρεπε. Λυπάμαι γι’ αυτό επειδή ξέρω πόσο πολλή δουλειά έχει γίνει σε αυτό το πρότζεκτ από πλευράς Formula E.

Είμαι ενήμερος ότι το αδίκημά μου θα έχει πικρή γεύση, αλλά δεν είχα ποτέ κακό σκοπό», ήταν τα λόγια του 27χρονου Γερμανού, ο οποίος έχει πανηγυρίσει 2 νίκες και 2 pole position στο ηλεκτρικό πρωτάθλημα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχει μαζευτεί το ποσό των 50610 λιρών, με τον στόχο να είναι οι 100000 λίρες, με όσους φαν της FE επιθυμούν να καταθέσουν χρήματα για να βοηθήσουν τη Unicef και τα παιδιά, που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, να έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν μέσω της ιστοσελίδας δωρεάς Tiltify. (Αυτό είναι το λινκ).

Πηγή 1

Πηγή 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *