Fiat 500 e: Η τιμή με επιδότηση του νέου ηλεκτρικού πόλης στην Ελλάδα
Close

Fiat 500 e: Η τιμή με επιδότηση του νέου ηλεκτρικού πόλης στην Ελλάδα

Νέο Fiat 500 e

Νέο Fiat 500 e

Η οικογένεια του νέου Fiat 500 e θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από τον προσεχή Δεκέμβριο, με την τιμή της βασικής έκδοσης να ξεκινά κάτω από τα 20.000 ευρώ με επιδότηση.

Το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 σχεδιάστηκε για να προσφέρει έξυπνες επιλογές που θα κάνουν πιο ευχάριστη, προσιτή και φιλική προς το περιβάλλον την κίνηση με ένα όχημα μηδενικών ρύπων. Για πρώτη φορά στην κατηγορία ένα μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε 3θυρη hatchback έκδοση, Cabrio, αλλά και την έκδοση 3+1 (hatchback ή cabrio) που χάρη στην έξυπνη 3 πόρτα προσφέρει αυξημένη χρηστικότητα χωρίς καμία παραχώρηση στο στιλ. Εκτός όμως από το αμάξωμα, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει και τη χωρητικότητα των μπαταριών που θα εφοδιάζουν το όχημα του έτσι ώστε να αποφασίσει με βάση τις δικές του ανάγκες πια επιλογή είναι πιο συμφέρουσα για εκείνον.

Ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξει ο αγοραστής, η αυτονομία είναι 180 ή 320 χιλιόμετρα, με βάση το νέο αυστηρότερο πρωτόκολλο WLTP. Τα επίπεδα αυτονομίας αυξάνονται σημαντικά ξεπερνώντας τα 460χλμ. σε χρήση αμιγώς σε αστικές συνθήκες. Το κυριότερο είναι πως το ηλεκτρικό 500 μέσα σε μόλις 5 λεπτά μπορεί να φορτιστεί με αρκετή ενέργεια που θα του εξασφαλίσει 50χλμ. διαδρομών. Παράλληλα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σε μόλις 35 λεπτά το ποσοστό φόρτισης μπορεί να φτάσει στο 80%, το ηλεκτρικό 500 ουσιαστικά απαλλάσσει τον χρήστη από το άγχος της διαδικασίας φόρτισης.

Η τιμή της βασικής έκδοσης

Και πάμε στο διά ταύτα, την τιμή. Στην Ιταλία, η τιμή της βασικής έκδοσης (Action) του Fiat 500 e (hatchback), ορίζεται στα 26.150 ευρώ. Ωστόσο, με την επιδότηση η τιμή πέφτει στα 19.900 ευρώ και αν μάλιστα γίνει και χρήση του δικαιώματος απόσυρσης διαμορφώνεται στα 15.900 ευρώ!!!

Στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η τιμή της εν λόγω έκδοσης, διαμορφώνεται στα 19.970 ευρώ με το όφελος της δράσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και να μειωθεί ακόμα περισσότερο σε περίπτωση που γίνει χρήση του δικαιώματος απόσυρσης (-1.000 ευρώ) ή ο ενδιαφέρομενος ανήκει σε κάποια από τις ειδικές κατηγορίες -τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ- (-1.000 ευρώ).

Αναλυτικά το νέο Fiat 500 e Action

Η συγκεκριμένη έκδοση εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 70 kW (95 hp) που προσφέρει άμεση επιτάχυνση με τη διαδικασία 0-100χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 9,5δλ. και η τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 135χλμ./ώρα.

Η μπαταρία lithium-ion χωρητικότητας 23.8 kWh προσφέρει αυτονομία που ξεπερνά τα 180 χλμ. στον κύκλο WLTP και άνω των 240χλμ. στην κίνηση στην πόλη. Με μια μέση ημερήσια χρήση των 50 χλμ. ο χρήστης θα χρειάζεται να φορτίζει το αυτοκίνητο του σχεδόν μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Το 500 Action εφοδιάζεται με ταχυφορτιστή 50 kW που επιτρέπει την πολύ γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας. Για παράδειγμα για την ημερήσια χρήση των 50χλμ. απαιτούνται λιγότερο από 10 λεπτά φόρτισης. Το σύστημα επιτρέπει τη φόρτιση σε οικιακό δίκτυο με καλώδιο Mode 2 (3 kW), τη φόρτιση σε δημόσιο φορτιστή (συνεχούς ή εναλλασσόμενου ρεύματος), μέσω καλωδίου 11 kW Mode 3 ή μέσω του easyWallbox της Mopar.

Στο βασικό εξοπλισμό του περιλαμβάνει όλα τα συστήματα ADAS που χρειάζεται κανείς για την κίνηση στην πόλη, όπως σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού, σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος με αναγνώριση πεζών και ποδηλάτων, σύστημα διατήρησης πορείας στην λωρίδα και σύστημα επόπτευσης τυφλών σημείων. Παράλληλα το σύστημα πολυμέσων του νέου ηλεκτρικού 500 Action είναι σχεδιασμένο για όσους θέλουν να είναι πάντα συνδεδεμένοι. Το “smart audio” διαθέτει μια εργονομική βάση στην οποία μπορεί να τοποθετηθεί το smartphone κάθετα ή οριζόντια και σύνδεση μέσω Bluetooth με το σύστημα ψυχαγωγία τους αυτοκινήτου, ώστε το κινητό να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι αυτού. Την εικόνα συμπληρώνει ο πίνακας οργάνων με την έγχρωμη οθόνη TFT των 7″, αλλά και τα καθίσματα με επένδυση από το πρωτοποριακό οικολογικό ύφασμα Seaqual.

Πηγή

Ο Νίκος έχει πτυχίο από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα σε πολυεθνική εταιρεία ενέργειας και καυσίμων. Οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το 2007 και του αρέσουν τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top