Close

Cisco: Πρόγραμμα 1 δισ. δολ. για έξυπνες πόλεις

To Πρόγραμμα Επιτάχυνσης Χρηματοδότησης Πόλης, ύψους 1 δισ. δολ. ανακοίνωσε η Cisco ώστε οι έξυπνες πόλεις να μπορούν εύκολα να υιοθετήσουν και να χρηματοδοτήσουν σχετικές τεχνολογίες.

Η χρηματοδότηση παρέχεται μέσω της Cisco Capital, η οποία συνεργάζεται με την Digital Alpha Advisors και τις APG Asset Management (APG) και Whitehelm Capital.

Ο Anil Menon, Παγκόσμιος Πρόεδρος Έξυπνων Πόλεων της Cisco ανέφερε: “Η χρηματοδότηση αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για τους δήμους που ξεκινούν τη μετατροπή τους σε έξυπνες πόλεις. Με τους συνεργάτες μας, θα τους δώσουμε το κεφάλαιο και την τεχνογνωσία που χρειάζεται για να γίνουν τα πρότζεκτ έξυπνων πόλεων πραγματικότητα”.

Σύμφωνα με έρευνα της McKinsey, κάθε χρόνο χρειάζονται επιπλέον 5,5 δισ. δολ. για τις πόλεις. Έτσι, σύμφωνα με τον Munish Khetrapal, Επικεφαλής Έξυπνων Πόλεων της Cisco, η εν λόγω χρηματοδότηση κρίνεται απαραίτητη. O Khetrapal συμπλήρωσε ότι στα επόμενα 15 με 20 χρόνια, θα υπάρχει μεγάλο κενό μεταξύ των απαιτούμενων υποδομών έναντι της αύξηση του αστικού πληθυσμού.

“Επειδή δεν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα, αυτή η χρηματοδότηση αποσκοπεί στο να δείξει ποιες είναι οι πόλεις όπου υπάρχει ξεκάθαρο οικονομικό πλεονέκτημα. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι μια πόλη, η οποία αναβαθμίζει τις υποδομές φωτισμού της ή εξετάζει την αναβάθμιση της ασφάλειάς της, ή μελετά τον συγχρονισμό της κυκλοφορίας και των διασταυρώσεων που πρέπει να συνδεθούν. Αυτοί είναι οι τομείς της τεχνολογίας όπου η πόλη μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τον τρόπο που συνδέει τα αγαθά της, ώστε να βελτιώσει τη συνολική ανταπόκριση στους πολίτες της», δήλωσε ο Khetrapal.

Το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην ανάπτυξη πρότζεκτ έξυπνων πόλεων.

Ταυτόχρονα, η Cisco πρόσθεσε επιπλέον λειτουργίες στην ψηφιακή της πλατφόρμα Cisco Kinetic for Cities, η οποία είναι ενσωματωμένη στην πλατφόρμα δεδομένων Cisco Kinetic ΙοΤ. Η πλατφόρμα θα παρέχει βελτιωμένη υποστήριξη για τη δημόσια ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων νέων επιλογών αυτοματοποίησης και έναν πίνακα ελέγχου με ενσωματωμένο βίντεο. Οι πόλεις μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο από πληροφορίες που λαμβάνουν από πηγές δεδομένων IoT και από το Cisco Spark Collaboration.

Πηγή

Η Λαΐδα Λιμνιάτη γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος τεχνολογίας στα περιοδικά RAM και xAKER, στο Pathfinder.gr, στο περιοδικό COMBusiness, στο ημερήσιο Newsletter COMToday και στη Ναυτεμπορική. Επίσης, έχει υπάρξει Υπεύθυνη Επικοινωνίας στη WOT και Marketing Executive στη Merlien Institute.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top