Ένα αυτο-οδηγούμενο supercar μόλις έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας για αυτόνομο αυτοκίνητο με ταχύτητα 197,7 μίλια/ώρα (318 χλμ./ώρα) στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι.
Το κατόρθωμα του ήταν ένα κοινό έργο μεταξύ του Indy Autonomous Challenge, το οποίο διοργανώνει διαγωνισμούς αυτόνομης οδήγησης μεταξύ πανεπιστημίων, και μιας ομάδας ερευνητών από το Politecnico di Milano της Ιταλίας. Το Indy Autonomous Challenge παρείχε την τροποποιημένη Maserati MC20 και οι ερευνητές του πανεπιστημίου ανέπτυξαν το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που οδηγούσε το αυτοκίνητο.
Οι λήψεις από το εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν ειναι τοσο εντυπωσιακές όσο οι εξωτερικές. Το να βλέπεις ένα supercar να τρέχει σε έναν διάδρομο με τρελές ταχύτητες χωρίς κανέναν στη θέση του οδηγού είναι ένα αξιοθέατο.
Οι ερευνητές λένε ότι η ώθηση των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης σε τόσο μεγάλες ταχύτητες και η παρατήρηση της συμπεριφοράς τους μπορεί να κάνει τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα ασφαλέστερα και σε πιο καθημερινά περιβάλλοντα.
«Αυτά τα παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας είναι πολύ περισσότερα από μια απλή βιτρίνα της μελλοντικής τεχνολογίας· ωθούμε το λογισμικό οδήγησης AI και το υλικό ρομποτικής στο απόλυτο πλεονέκτημα», δήλωσε ο Paul Mitchell, Διευθύνων Σύμβουλος της Indy Autonomous Challenge. “Αν το κάνουμε αυτό με ένα τραμ βοηθά στη μετάβαση των γνώσεων των αυτόνομων αγώνων για να επιτρέψει την ασφαλή, ασφαλή, βιώσιμη, υψηλής ταχύτητας αυτόνομη κινητικότητα στους αυτοκινητόδρομους.”
Η αυτόνομη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο ακούγεται πολύ πιο απλή από το να πιλοτάρεις ένα αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο σε μια πολυσύχναστη πόλη. Σε έναν αυτοκινητόδρομο, τα πράγματα είναι αρκετά προβλέψιμα και δεν υπάρχουν ποδηλάτες ή πεζοί για να προσέξετε. Αλλά ένα αυτόνομο σύστημα πρέπει να αντιδρά πολύ πιο γρήγορα σε κινδύνους αν ταξιδεύει με 100 χλμ./ώρα παρά όταν κινείται με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα. Αυτό είναι το είδος του προβλήματος που μπορεί να βοηθήσουν στην επίλυση αυτών των δοκιμών ακραίας ταχύτητας, είπαν οι ερευνητές.
Το DARPA Grand Challenge, ένας διαγωνισμός αυτόνομης οδήγησης που χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας των ΗΠΑ, πυροδότησε ολόκληρη τη βιομηχανία αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων όπως τη γνωρίζουμε.
Οι απόφοιτοι των προκλήσεων της DARPA που πραγματοποιήθηκαν τη δεκαετία του 2000 περιλαμβάνουν τον Kyle Vogt (ιδρυτής της Cruise ), ο Dmitri Dolgov (συν-διευθύνων σύμβουλος της Waymo), ο Anthony Levandowski (ο αμφιλεγόμενος συνιδρυτής της Waymo και, αργότερα, επικεφαλής της ανάπτυξης αυτοοδήγησης της Uber) και ο Chris Urmson του auto-driving trucking (CEO).
Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.