Μπορεί να είναι ακόμα καλυμμένο με πέπλο μυστηρίου το Apple Car, αλλά τώρα βλέπουμε την πρώτη διαρροή τεχνικών χαρακτηριστικών για το επερχόμενο όχημα. Οι διαρροές προέρχονται από τον Ming-Chi Kuo, ο οποίος είναι γνωστός Apple Insider.
Σύμφωνα με τις διαρροές αυτές, ο κύριος κατασκευαστής του Apple Car αναμένεται να είναι η Hyundai, χωρίς να έχει γίνει κάποια επίσημη επιβεβαίωση για αυτό. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα είναι βασισμένο το Apple Car είναι η E-GMP της Hyundai, η οποία προσφέρει ευελιξία στη δημιουργία διαφορετικών οχημάτων μεταξύ τους.
Οι φήμες θέλουν το Apple Car να παρουσιάζει αυτονομία 482 χιλιομέτρων με μία φόρτιση, η οποία θα μπορεί, μάλιστα, να γίνεται σε πολύ υψηλή ταχύτητα. Εδώ γίνεται λόγος για φόρτιση από 0 έως και το 80% σε 18 λεπτά. Πρακτικά, με μία φόρτιση 5 λεπτών, θα προκύπτει αυτονομία 95 χιλιομέτρων.
H τελική ταχύτητα του οχήματος εκτιμάται ότι θα αγγίζει τα 257 χλμ/ώρα, εκτός και εάν υπάρχει κάποιος ηλεκτρονικός περιορισμός της, ενώ η επιτάχυνση από τα 0 έως και τα 100 χλμ/ώρα εκτιμάται ότι θα απαιτεί μόλις 3.5 δευτερόλεπτα. Το Apple Car εκτιμάται ότι θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του μέσα στο 2025.