Close

Renault: Το ηλεκτρικό 5 δε θα αντικαταστήσει τα Zoe, Clio

Σύμφωνα με τη Renault, το ηλεκτρικό 5 δε θα αντικαταστήσει κάποιο από τα Clio και Zoe.

Τις τελευταίες ημέρες η Renault αποκάλυψε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο ονομάζεται 5 Prototype και στοχεύει στην επιστροφή του θρυλικού 5, αλλά με καθαρά ηλεκτρική μορφή.

Ωστόσο, υπήρξαν φήμες πως αυτό θα αντικαταστήσει κάποιο από τα υπάρχοντα μοντέλα, όπως το Clio ή το Zoe. Κάτι που διέψευσε σε πρώτη φάση ο νέος επικεφαλής σχεδιασμού της γαλλικής εταιρείας, Ζιλ Βιδάλ, με δηλώσεις του στο Autocar. «Τώρα είναι η στιγμή που προκαλείται οτιδήποτε υπάρχει.

Αυτό δε σημαίνει ότι θα αντικαταστήσουμε το Clio», είπε, μεταξύ άλλων ο Βιδάλ. Επίσης, ο αντιπρόεδρος του Ομίλου της Renault, Λόρενς φαν ντεν Άκερ, επιβεβαίωσε πως το ηλεκτρικό Zoe θα συνεχίσει να πωλείται στην αγορά, με δεδομένο ότι είναι το best seller στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, όσον αφορά τα ηλεκτροκίνητα.

Τέλος, να σημειωθεί πως το ηλεκτρικό 5 αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2023, αλλά δίχως να είναι επίσημο, τη στιγμή που η Renault φημολογείται ότι θα ετοιμάσει και ηλεκτρική έκδοση του 4L.

Πηγή 1

Πηγή 2

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top