Close

Wayve: Επένδυση πάνω από 1 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης για αυτοοδηγούμενα οχήματα

Η Wayve έχει εξασφαλίσει 1,05 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη τεχνολογίας «ενσωματωμένης τεχνητής νοημοσύνης» επόμενης γενιάς για αυτοοδηγούμενα οχήματα.

Ο γύρος χρηματοδότησης για τη βρετανική startup υποστηρίχθηκε από μεγάλους τεχνολογικούς γίγαντες όπως η SoftBank Group, η NVIDIA και η Microsoft. Η Wayve σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτά τα κεφάλαια για να προωθήσει την ενσωματωμένη προσέγγιση τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα επιτρέψει στα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα να μαθαίνουν και να περιηγούνται στον πραγματικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένων απρόβλεπτων καταστάσεων που αφορούν άλλους οδηγούς και πεζούς.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Wayve, Alex Kendall, τόνισε την «πλούσια και εμπνευσμένη κληρονομιά τεχνητής νοημοσύνης» του Ηνωμένου Βασιλείου με κορυφαία ταλέντα, πανεπιστήμια και κανόνες φιλικούς προς την καινοτομία που υποστήριξαν την ταχεία ανάπτυξή τους στην τεχνητή νοημοσύνη. Είπε ότι η επένδυση «στέλνει ένα κρίσιμο μήνυμα στην αγορά για τη δύναμη του οικοσυστήματος τεχνητής νοημοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου».

Μόνο μεταξύ 2018-2022, ο κλάδος της αυτόνομης οδήγησης του Ηνωμένου Βασιλείου δημιούργησε 475 εκατομμύρια £ σε επενδύσεις και δημιούργησε 1.500 νέες θέσεις εργασίας. Μέχρι το 2035, οι ειδικοί προβλέπουν ότι η βιομηχανία αυτοοδηγούμενων οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει αξία 42 δισεκατομμυρίων λιρών και θα δημιουργήσει 38.000 θέσεις εργασίας ειδικευμένων.

Η αγορά τεχνητής νοημοσύνης της χώρας προβλέπεται επίσης να αυξηθεί σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια μέχρι εκείνη τη στιγμή, με τον τομέα να απασχολεί ήδη πάνω από 50.000 άτομα και να συνεισφέρει 3,7 δισεκατομμύρια £ ετησίως στην οικονομία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak γιόρτασε την ανακοίνωση, δηλώνοντας: «Από τον πρώτο λαμπτήρα ηλεκτρικού φωτός ή τον Παγκόσμιο Ιστό, μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη και τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα—το Ηνωμένο Βασίλειο έχει περήφανο ιστορικό ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μερικών από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εξελίξεις. στην ιστορία.

Είμαι απίστευτα περήφανος που το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι για πρωτοπόρους όπως η Wayve, που κάνουν πρωτοπορίες καθώς αναπτύσσουν την επόμενη γενιά μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης για αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα».

Η Wayve, η οποία ιδρύθηκε το 2017, πιστώνει τον Κώδικα Πρακτικής του Ηνωμένου Βασιλείου για τη διευκόλυνση ασφαλών δοκιμών αυτοοδηγούμενων οχημάτων μέσω μιας ευέλικτης, υπέρ της καινοτομίας προσέγγισης που επικεντρώνεται στην υπευθυνότητα της εταιρείας και όχι στους επαχθείς κανονισμούς.

«Δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο για να δημιουργήσουμε τις οικονομικές συνθήκες για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχουμε ήδη τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης και ιδιωτικών επενδύσεων σε τεχνητή νοημοσύνη στον κόσμο και αυτή η ανακοίνωση εδραιώνει τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου ως υπερδύναμη της τεχνητής νοημοσύνης», πρόσθεσε ο Σουνάκ.

Το νέο νομοσχέδιο για τα αυτοματοποιημένα οχήματα αναμένεται να θεσπίσει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα νομικά πλαίσια για τα αυτόνομα οχήματα παγκοσμίως όταν ψηφιστεί τις επόμενες εβδομάδες. Όλα τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα θα απαιτούν ισχυρές δοκιμές ασφαλείας και ο νόμος θα διευκρινίζει την ευθύνη όταν τα οχήματα λειτουργούν μόνα τους.

Ο υπουργός Μεταφορών Mark Harper υπογράμμισε πώς τα αυτόνομα αυτοκίνητα «θα φέρουν επανάσταση στα οδικά ταξίδια – καθιστώντας τα ασφαλέστερα και πιο βολικά για όλους». Δεδομένου ότι το 88 τοις εκατό των ατυχημάτων περιλαμβάνει επί του παρόντος ανθρώπινο λάθος, τα αυτοματοποιημένα οχήματα θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά το κόστος, τους τραυματισμούς και τους θανάτους στους δρόμους.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top