Η VW πιστεύει ότι θα ξεπεράσει σε παραγωγή EV την Tesla μέχρι το 2023

Η Volkswagen δεν πιστεύει μόνο ότι μπορεί να φτάσει τη Tesla, αλλά ότι θα την ξεπεράσει σε παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2023.

Με τα εργοστάσια Gigafactory σε Fremont και Shanghai, η Tesla αυτή τη στιγμή διαθέτει δύο από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Στο τέλος του περασμένου τριμήνου, η εταιρεία μπόρεσε να φτάσει την παραγωγή της στα 690.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τους υπόλοιπους κατασκευαστές να προσπαθούν απλά να τη φτάσουν.

Δείτε τον Elon Musk να οδηγεί το Volkswagen ID.3 και να λέει την άποψή του

Η Volkswagen όμως δεν πιστεύει μόνο ότι μπορεί να φτάσει αυτά τα νούμερα, αλλά ότι θα ξεπεράσει την Tesla σε παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2023.

Συγκεκριμένα, o διευθυντής της Volkswagen Work Council, Bernd Osterloh, δήλωσε στη γερμανική ιστοσελίδα Welt:

«Αν η Tesla χτίσει τρία εργοστάσια στα οποία θα μπορεί να παράγει από 300.000 έως 500.000 ηλεκτρικά οχήματα, τότε μιλάμε για έναν αριθμό οχημάτων μεταξύ 900.000 έως και 1,5 εκατομμυρίων. Εμείς θέλουμε να το πετύχουμε αυτό μέχρι το 2023, αλλά λογικά θα γίνει νωρίτερα.

Το πρόβλημα στις δηλώσεις της Volkswagen είναι ότι ήδη γνωρίζουμε τα σχέδια της Tesla. Η εταιρεία θέλει να φτάσει την παραγωγή 500.000 Model 3 και Model Y στο εργοστάσιο του Fremont έως το τέλος της χρονιάς. Επιπλέον, η εταιρεία θέλει να διπλασιάσει τον αριθμό παραγωγής στο εργοστάσιο της Shanghai, ενώ τα εργοστάσια σε Βερολίνο και Τέξας αναμένεται να παράγουν το κάθε ένα από 500.000 αυτοκίνητα το χρόνο».

Ο συνολικός αριθμός δηλαδή παραγωγής που αναμένουμε να φτάσει η Tesla είναι κοντά στα 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Η Volkswagen αναμένεται να μετατρέψει όλο το εργοστάσιο της στη Zwickau σε ηλεκτρικό, με την εταιρεία να είναι έτοιμη για μετατροπή και του εργοστασίου του Wolfsburg αν χρειαστεί, το οποίο μπορεί να παράγει πάνω από 700.000 αυτοκίνητα ανά έτος.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *