Το ηλεκτρικό MINI Countryman θα μπει στην παραγωγή το 2023
Close

Το ηλεκτρικό MINI Countryman θα μπει στην παραγωγή το 2023

MINI Countryman

MINI Countryman

Το 2023 θα βγει στην παραγωγή το ηλεκτρικό MINI Countryman, το οποίο όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Λειψίας.

Η νέα γενιά του MINI Countryman θα βγει στην παραγωγή το 2023, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία και πέραν των εκδόσεων με θερμικούς κινητήρες (βενζίνης και πετρελαίου) θα έχει και μια πλήρως ηλεκτρική.

Μάλιστα, έπειτα από απόφαση του BMW Group, η παραγωγή του νέου crossover θα γίνεται επί γερμανικού εδάφους, καθώς η παραγωγή θα ανατεθεί στο εργοστάσιο της Λειψίας. Η συγκεκριμένη μονάδα έχει ενταχθεί σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα, με σκοπό την αύξηση της δυναμικότητας παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης και της συναρμολόγησης εξαρτημάτων e-drive.

«Τα τελευταία χρόνια, εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να οδηγήσουμε το εργοστάσιό μας σε ένα επιτυχημένο μέλλον. Αυτή η ανάθεση της παραγωγής του MINI Countryman σηματοδοτεί ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο οδεύοντας στο μέλλον», δήλωσε ο Hans-Peter Kemser, Διευθυντής του εργοστασίου της Λειψίας του BMW Group. «Αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην τεχνογνωσία και τις εγκαταστάσεις μας και αποτελεί σημαντική είδηση για το μέλλον του εργοστασίου μας».

Το εργοστάσιο της Σαξονίας ξεκίνησε να λειτουργεί το 2005, παίζει σημαντικό ρόλο για το BMW Group και αυτό διότι εκεί ξεκίνησε επίσημα η εποχή της ηλεκτροκίνησης για τον όμιλο με την κατασκευή των BMW i3 και i3s. Συγκεκριμένα, από το 2013 έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Λειψίας περισσότερα από 200.000 αμιγώς ηλεκτρικά i3 & i3s.

MINI Countryman
MINI Countryman

Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2005 και μετά από την πρόσφατη επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, η δυναμικότητα παραγωγής σε ετήσια βάση κυμαίνεται στις 350.000 μονάδες.

Η νέα εγκατάσταση που θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2021, θα εντάξει το εργοστάσιο της Λειψίας στο διεθνές δίκτυο παραγωγής του BMW Group για μπαταρίες υψηλής τάσης. Με κάλυψη περίπου 10.000 τετραγωνικών μέτρων, θα εφαρμόσει μία πολύ αυτοματοποιημένη διαδικασία για τη συναρμολόγηση κυψελών ιόντων λιθίου που θα παραλαμβάνονται από τους προμηθευτές υπό μορφή τυποποιημένων ‘modules’ μπαταριών. Στη συνέχεια, αυτά θα συνδυάζονται για τη δημιουργία συστημάτων μπαταριών ανάλογα με το μοντέλο, για οχήματα BMW και MINI. Επομένως οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του διαδόχου του σημερινού MINI Countryman θα κατασκευάζονται στη Λειψία, ενώ οι μπαταρίες τους θα συναρμολογούνται τοπικά.

Πηγή

Ο Μένιος Κατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και κατάγεται από τη Λήμνο. Σπούδασε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1997 από το πρώτο αθλητικό site της Ελλάδας, το sport.gr (Sportline), στο οποίο εργάστηκε επί μια δεκαετία. Παράλληλα, έγραφε για το αγαπημένο του σπορ, τα MotoGP, στο motograndprix.gr καθώς επίσης και στο περιοδικό MotoGP World. Έχει δουλέψει επίσης στο wmotors.gr και caranddriver.gr, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Car and Driver και Moto&Rider.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top