Με τα μάτια ενός αυτόνομου οχήματος της Drive.ai [video]

Τη δυνατότητα να βλέπουν με τα ‘μάτια” ενός αυτόνομου αυτοκινήτου δίνει η Drive.ai στους επιβάτες-μηχανικούς της μέσω δύο προγραμμάτων λογισμικού.

Η startup αυτόνομων οχημάτων πρόσφατα παρουσίασε σε άρθρο κάποια προγράμματα που χρησιμοποιεί η ομάδα της για την αυτόνομη οδήγηση. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Medium και δίνει έμφαση σε δύο λογισμικά, ένα που χρησιμοποιείται για “visualization” στη διάρκεια δοκιμών και το άλλο για να προσομοιώσει περαιτέρω δοκιμές, αξιοποιώντας δεδομένα του πραγματικού κόσμου.

Το πρόγραμμα για την οπτικοποίηση βασίζεται στον κώδικα Director που ανέπτυξε το ΜΙΤ. Η Drive.ai χρησιμοποιεί τον κώδικα σε συνδυασμό με αισθητηρες, GPS και κάμερες. Η εταιρεία έδωσε κι ένα βίντεο στη δημοσιότητα όπου διακρίνεται ότι το όχημα διαρκώς αναγνωρίζει αντικείμενα όπως δέντρα, πεζούς και άλλα οχήματα καθώς προχωρά. Τις πληροφορίες αυτές έχει διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο ο μηχανικός που βρίσκεται εντός του οχήματος.

Παρόλο που στο όχημα βλέπουμε στοιχεία μόνο από μπροστά, το όχημα χαρτογραφεί ολόκληρο τον χώρο τριγύρω του και τα δεδομένα καταγράφονται για να μελετηθούν αργότερα

Στη συνέχεια η Drive.ai τροφοδοτεί τα δεδομένα που απέκτησε είτε από αυτόνομη οδήγηση, είτε με οδηγό στον προσομοιωτή. Εκεί, ένα εικονικό αυτοκίνητο οδηγεί σε ένα αντίγραφο του χάρτη που ήδη έχει οδηγήσει το πραγματικό αυτοκίνητο. Στην προσομοίωση η Drive.ai μπορεί να αλλάξει διάφορες μεταβλητές όπως η κίνηση ή οι φωτεινοί σηματοδότες

Η προσομοίωση δίνει τη δυνατότητα στους μηχανικούς να τοποθετήσουν το όχημα σε πολύπλοκες ή επικίνδυνες καταστάσεις και να δουν πως αντιδρά το A.I.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι η εταιρεία μελετά την πιθανότητα να κάνει τα δύο αυτά προγράμματα ανοιχτού κώδικα ώστε ο καθένας να μπορεί να χρησιμοποιήσει και να τροποποιήσει τον κώδικα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *