Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της NIO έρχονται Ευρώπη το 2021
Close

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της NIO έρχονται Ευρώπη το 2021

NIO

NIO

Ακόμα ένας κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα, ετοιμάζεται για την ευρωπαϊκή του απόβαση. Πρόκειται για την NIO, η οποία αναμένεται να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2021.

Η NIO είναι γνωστή για τα premium μοντέλα που προσφέρει στην κινεζική αγορά και για το οικοσύστημα που έχει αναπτύξει, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την υπηρεσία Battery as a Service (BaaS).

Αυτή τη στιγμή στην γκάμα της υπάρχουν τρία μοντέλα ευρείας παραγωγής τα οποία είναι αμιγώς ηλεκτρικά και πωλούνται μόνο στην Κίνα. Πρόκειται για τα SUV ES6, ES8, EC6 και το EP9, το hypercar του 1 MW (1.341 hp).

Ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της NIO είναι το ES6, ένα ηλεκτρικό SUV, το οποίο κυκλοφορεί στην κινεζική αγορά από το 2019 και εκτιμάται ότι θα έρθει και στην Ευρώπη.

Στις αρχές του 2021 αναμένεται να παρουσιάσει και ένα Sedan το οποίο θα ονομάζεται κατά πάσα πιθανότητα EE7. Υπάρχει επιλογή μπαταριών ανάλογα με το κόστος κτήσης, με την πιο ακριβή έκδοση να μπορεί να εξοπλιστεί με την μπαταρία υψηλής αυτονομίας. Η γκάμα θα είναι διαθέσιμη σε διάφορες ευρωπαϊκές αγορές από το 2021 και έπειτα.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top