Close

SkyDrive SD-03: Πρώτη δημόσια επίδειξη του μικρότερου ιπτάμενου οχήματος eVTOL [video]

SkyDrive SD-03

SkyDrive SD-03

Το SkyDrive SD-03, το πρώτο ιπτάμενο ιαπωνικό όχημα, πραγματοποίησε την παρθενική του δημόσια επίδειξη στο πεδίο δοκιμών της Toyota.

Η SkyDrive Inc είναι μια ιαπωνική start up που ιδρύθηκε το 2018, εδρεύει στο Τόκιο, έχει την υποστήριξη της Toyota κυρίως στον τομέα της τεχνογνωσίας και προσφέρει λύσεις εναέριας αστικής κινητικότητας.

Το πρώτο δημιούργημα της εταιρείας, είναι το ιπτάμενο όχημα SD-03, το οποίο μάλιστα την Τρίτη 25/8 έκανε την παρθενική του δημόσια επίδειξη στο πεδίο δοκιμών της Toyota.

Το μονοθέσιο SkyDrive SD-03, που αποτελεί και το πρώτο ιαπωνικό ιπτάμενο όχημα, σηκώθηκε στον αέρα νωρίς το απόγευμα και πέταξε πάνω από το πεδίο δοκιμών για τέσσερα λεπτά.

Στο κόκπιτ βρισκόταν ο χειριστής που για λόγους ασφαλείας είχε τη βοήθεια ενός υπολογιστή που ήλεγχε τα συστήματα και κατέγραφε δεδομένα για τις συνθήκες πτήσης και την απόδοση του οχήματος.

SkyDrive SD-03
SkyDrive SD-03

Το SD-03 σχεδιάστηκε με στόχο να είναι το μικρότερο επανδρωμένο eVTOL (Εlectric Vertical Takeoff and Landing). Το ύψος του είναι στα 2 μέτρα, ενώ το πλάτος και το μήκος του δεν ξεπερνούν τα 4 μέτρα.

Πρόκειται δηλαδή για ένα συμπαγές όχημα κάθετης αποπροσγείωσης που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, καθώς σε ένα επίγειο πάρκινγκ δεσμεύει δύο θέσεις αυτοκινήτων.

Μπορεί να πετάξει δέκα μέτρα πάνω από το έδαφος και να κινηθεί με ταχύτητες που φτάνουν τα 100km/h.

SkyDrive SD-03
SkyDrive SD-03

Εξοπλίζεται με 8 ηλεκτροκινητήρες που κινούν τους ρότορες οι οποίοι βρίσκονται σε τέσσερα σημεία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία, επέλεξε να χρησιμοποιήσει 8 ηλεκτροκινητήρες για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση βλάβης.
Εφοδιάζεται επίσης με φωτιστικά σώματα ώστε να μπορεί να είναι ευδιάκριτο εν ώρα πτήσης.

Στην ιαπωνική αγορά το 2023

«Ελπίζουμε ότι το όχημά μας θα γίνει ο σύντροφος των ανθρώπων στον ουρανό», αναφέρει μεταξύ άλλων η εταιρεία. Οι δοκιμές του SD-03 θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και υπό διαφορετικές συνθήκες ούτως ώστε να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις και να λάβει τις εγκρίσεις που απαιτούνται για να ξεκινήσει η εμπορική του διάθεση.

SkyDrive SD-03
SkyDrive SD-03

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η SkyDrive οι πωλήσεις του SD-03 στην ιαπωνική αγορά αναμένεται να ξεκινήσουν το 2023. Κι αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι καθώς τότε θα ξεκινήσει τις εργασίες της η πρώτη υπηρεσία ιπτάμενων ταξί στην Ιαπωνία.

SkyDrive SD-03
SkyDrive SD-03

Από τον περασμένο Μαϊο, πάντως, η SkyDrive διαθέτει στην αγορά ένα εμπορικό drone βάρους 25 κιλών το οποίο μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα βάρους έως 30 κιλά. Η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει είναι 40km/h, ενώ με μια φόρτιση μπορεί να μείνει για 15 λεπτά στον αέρα.

Το μέλλον της αστικής κινητικότητας είναι στον αέρα!

Η εναέρια αστική κινητικότητα είναι ένας τομέας στον οποίο δραστηριοποιούνται ήδη αρκετές εταιρείες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά των ιπτάμενων οχημάτων που προσδιορίζονται ως «flying cars» (ιπτάμενα αυτοκίνητα), είναι η χρήση ηλεκτροκινητήρων, η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης που εξοπλίζει τη συντριπτική πλειονότητα και η ικανότητά τους για κάθετη προσγείωση και απογείωση.

Στις ανεπτυγμένες χώρες, τα «ιπτάμενα αυτοκίνητα» θα χρησιμοποιούνται ως μέσα μεταφοράς και αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Παράλληλα, θα μπορούν να ανταποκρίνονται με μεγαλύτερη αμεσότητα σε στιγμές κρίσεων όπως για παράδειγμα ατυχήματα ή φυσικές καταστροφές.

SkyDrive SD-03
SkyDrive SD-03

Σύμφωνα με έρευνες, το 2040 η αγορά των ιπτάμενων οχημάτων θα φτάσει τα 1,2 τρισεκατομμύρια ευρώ σε παγκόσμια κλίμακα.

Πηγή

Ο Μένιος Κατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και κατάγεται από τη Λήμνο. Σπούδασε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1997 από το πρώτο αθλητικό site της Ελλάδας, το sport.gr (Sportline), στο οποίο εργάστηκε επί μια δεκαετία. Παράλληλα, έγραφε για το αγαπημένο του σπορ, τα MotoGP, στο motograndprix.gr καθώς επίσης και στο περιοδικό MotoGP World. Έχει δουλέψει επίσης στο wmotors.gr και caranddriver.gr, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Car and Driver και Moto&Rider.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top