Αυτόνομα λεωφορεία σύντομα στη Νορβηγία;

Αυτόνομα λεωφορεία μπορεί να χαίρονται σύντομα οι Νορβηγοί, χάρη στο νέο νόμο που αναμένεται να ψηφιστεί κι ο οποίος επιτρέπει τις δοκιμές αυτόνομων μέσω μαζικής μεταφοράς.

Οι αρχές του Oslo, του Stavanger και του Kongsberg ήδη έχουν σχέδια για ενσωμάτωση αυτόνομων λεωφορείων στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με το NRK. Το Oslo προσέλαβε τη Ruter να διεξάγει δοκιμές λεωφορείων μέσα στα επόμενα ένα με δύο έτη.

Ο Bernt Reitan Jenssen, εκτελεστικός διευθυντής της Ruter ανέφερε: “Αυτή είναι μια τεχνολογία που μπορεί να αλλάξει δραματικά την έννοια των δημόσιων μεταφορών”.

Ο Jenssen πρόσθεσε: “Δεν ξέρουμε πόσο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, αλλά είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε και να ξεκινήσουμε από νωρίς για να μάθουμε περισσότερα”

Ένα ερώτημα που προκύπτει, είναι αν η εισαγωγή του νέου είδους μεταφοράς μειώσει τον αριθμό των οδηγών λεωφορείων που εργάζονται. Ο Jenssen επιβεβαίωσε ότι “Η αυτόματη λειτουργία τόσο των λεωφορείων όσο και των αυτοκινήτων θα μειώσει την ανάγκη για οδηγούς”.

Ωστόσο, οι ίδιοι οι οδηγοί δεν φαίνεται να πτοούνται. «Ένας οδηγός κάνει πολύ περισσότερα από το να οδηγεί ένα λεωφορείο. Οι οδηγοί είναι επίσης υπεύθυνοι για την ασφάλεια και για να βοηθούν τους επιβάτες», δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών, Jim Klungnes.

Ο Klungnes δήλωσε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναμένεται να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οπότε θα χρειάζονται περισσότεροι οδηγοί. Επομένως, αυτό θα είναι επίσης μέρος του τι τύπου δημόσιες μεταφορές θα έχουμε στο μέλλον.

Απ’ότι φαίνεται, οι νομοθέτες στο Νορβηγικό Κοινοβούλιο, πριν δώσουν την άδειά τους για τις δοκιμές των αυτόνομων λεωφορείων, μεταξύ άλλων θα εξετάσουν και την ασφάλεια.

Ο υπουργός μεταφορών Ketil Solvik Olsen ανέφερε ότι περιμένει να περάσει ο νόμος κάτι που θα συμβάλει στις αυτόνομες μεταφορές.

«Θέλουμε να προσφέρουμε νόμιμες δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στους Νορβηγικούς δρόμους», ανέφερε. Ο Ketil Solvik-Olsen πρόσθεσε ότι ήδη οι υπολογιστές εγγυώνται μεγάλο μέρος της ασφάλειας, αλλά απαιτούνται διεξοδικές δοκιμές για να εξασφαλιστεί το 100% αυτής.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *