Στο Παρίσι οι πρώτες βοήθειες έρχονται με ηλεκτρικό ποδήλατο
Close

Στο Παρίσι οι πρώτες βοήθειες έρχονται με ηλεκτρικό ποδήλατο

Στο Παρίσι, η κίνηση των ασθενοφόρων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τη λύση έρχεται να δώσει το ηλεκτρικό ποδήλατο Emergency Bikes.

Σε μια μεγαλούπολη όπως το Παρίσι, η κίνηση των ασθενοφόρων και των οχημάτων ανάγκης δεν είναι εύκολη υπόθεση και αυτός είναι ο λόγος πίσω από τη δημιουργία του ηλεκτρικού ποδηλάτου Emergency Bikes.

Πρόκειται για μία δημιουργία της εταιρείας ηλεκτρικής κινητικότητας Ecox Enterprises με την εταιρεία Wunderman Thompson Paris.

Την κατασκευή του ποδηλάτου ανέλαβε η εταιρεία Urban Arrow που ειδικεύεται στα ηλεκτρικά ποδήλατα μεταφοράς φορτίου σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που παρείχε η UMP (Paris Emergency Services), η υπηρεσία φροντίδας έκτακτων περιστατικών του Παρισιού.

Ο εξοπλισμός αυτού του… ασθενοφόρου σε δύο τροχούς περιλαμβάνει έναν αποστειρωμένο χώρο μεταφοράς προμηθειών με όγκο 150 λίτρων, ένα ενισχυμένο φως LED, μία κόρνα που ακούγεται στα 140 ντεσιμπέλ, τροχούς ειδικής αντοχής, ιατρικά σύμβολα, θύρα USB για την παροχή ενέργειας σε περιφερειακά και έναν πομποδέκτη GPS.

Στο Παρίσι οι πρώτες βοήθειες έρχονται με ηλεκτρικό ποδήλατο

Υπάρχουν δύο μπαταρίες 500 Wh για ηλεκτρική υποβοήθηση σε ακτίνα έως και 150 χιλιομέτρων. Ο σκοπός χρήσης αυτών των οχημάτων είναι η άμεση ανταπόκριση σε έκτακτες καταστάσεις στην πόλη, χωρίς καθυστερήσεις.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top